Final Fantasy Universe Sista ändringarna

Vi har producerat guider till Square Enix spel i snart 25 år, och de utvecklas ständigt. Följ med på denna sida för att få full översikt över alla uppdateringar vi gör, kanske den där sidequest-guiden du gått och väntat på är färdig? Vi rekommenderar också våra RSS-kanaler, där du slipper gå in på denna sida hela tiden.

Alla guider senaste uppdateringarna

147 uppdateringar totalt (bara 10 visas):

Final Fantasy V

Guide för att besegra Omega

Omega är en boss som du inte måste slåss mot i FFV. Det är en robot som går runt i sista grottan. Den gömmer sig inte, men du gör bäst i att undvika slåss mot den, för striden är enormt svår. Men på en ny sida presentera vi våra bästa tips för hur du besegrar Omega. Hoppas de är till hjälp för någon.

Final Fantasy VII

Sida med musik

Vi har upprättat en ny sida där vi samlar musik från FF7 via Spotify. Vi har blandad musik med piano, orkester, samt så klart spelets originalsoundtrack.

Final Fantasy VII

Egen Fånga Chocobo-guide

På flera sidor hade vi information om hur man fångar en Chocobo. Nu senast i kapitel 5 i den nya guiden, men också sedan tidigare på våra Chocobo-sidor. Vi har nu flyttat ut denna information, och förbättrat den, till en helt egen sida - Så fångar du en Chocobo (och lagt den under Chocobo-sidan). Ordning och reda!

I samma släng förbättrade vi strukturen på vår Chocobo-sida. Den har nu rubriken "Så får du en Golden Chocobo", för det är det den handlar om. Vi delade också upp sidan i olika avsnitt och snyggade till där vi kunde, och rättade småfel.

Hela texten runt Chocobo Farm och Midgar Marshes (träsket) förbättrades på guiden, kapitel 5. Vi hänvisar nu istället till den egna fånga-guiden för information så att fokus i kapitel 5 blir att ta dig vidare i spelet istället. Vi länkar också till Midgar Zolom-bossen, och justerade lite på texten på den bossguiden också.

Final Fantasy VII

Ny guide! Skiva 1 klar

Under det senaste året har en helt ny FF7-guide växt fram. Det har arbetats på den fram och tillbaka under lång tid, längre än så, men det behövdes för att komma på exakt hur vi ville ha den. Nu har vi skrivit klart hela 11 stora kapitel som täcker hela första skivan på spelet. Du kan använda guiden oavsett vilken konsol/plattform du spelar FF7 på, men alla knappar vi lagt upp är för Playstation-versionen.

Den nya guiden är vad vi menar närmast perfekt, den tar dig genom storyn, och på sidan av texten ligger färgglada rutor med länkar och information om det är något du inte borde missa, till exempel ett bra vapen att stjäla från en fiende, en mini-karta över en extra svår sektion, en ny Enemy Skill, eller information om ett mini-spel, sidequest eller annan hemlighet. Bosstips ligger direkt i guiden, men länkar också vidare till ännu mer detaljer och tips för den som inte helt lyckas.

Den gamla guiden lever fortfarande, men bara tills vi är helt färdiga med den nya. Vi har prövat gömma den gamla guiden lite, så att folk hellre använder och kommer med kommentarer på den nya.

Final Fantasy I

Ny karta, ny magier-sida, musik, med mera

Vår karta på spelet var dålig, den saknade ju alla platsernas namn. Det är nu fixat med en helt ny karta som markerar alla platser av intresse.

Magier hade vi ingen information om förut. Vi förklarar hur magisystemet funkar på Playstation (och NES), och listar absolut alla magier - White Magic och Black Magic med info om vem som kan använda dem, vad de gör, köpes, med mera.

Vi välkomnar också en ny sida för att lyssna på musiken till spelet, vi har två hela album inne på Soundtrack-sidan. Vi tog också det lilla lexikon vi hade om olika ord i de olika versionerna och skapade en egen mer täckande ordlista-sida (för nu finns ju en tredje översättning!). När vi ändå klippte och ändrade lite på texten om de olika versionerna på Historia-sidan så fyllde vi på där med mer info om alla nya versioner.

Final Fantasy I

Fler hemligheter, FAQ, förbättrade sidor

Vi har lyft och förbättrat flera av våra sidor, så som fler poster till vanliga frågor-sidan, samt fler hemligheter. Där går vi in på hur du hittar den hemliga bossen Warmech, hur du får tag i de två hemliga svärden - Excalibur och Masamune, med mera.

Vi skrev också helt om jobb/klass-sidan för att ge mycket mer information så att du kan välja rätt klasser i början av spelet. Sidan blev samtidigt snyggare och lättare att använda.

Statussidan har också helt skrivits om och ger nu mycket tydligare översikt på hur du blir kvitt negativ status.

Dessutom strukturerade vi om menyen för hela sajten så att den blev mer översiktlig.

Final Fantasy V

Egen sida med samlartips

Jag har full FF5-feber, och kul nog delar Robin Halvarsson på vår Facebook-sida den med mig och sände in massa samlartips för de som vill komma igång men behöver en liten knuff för att bli lite starkare. Samlade dem på en egen sida med endast samlartips för alla världarna (rensade samtidigt lite på gamla tips-sidan).

FFVII Remake

Massa nya sidor

Dessa sidor är under konstruktion, massa jobb pågår. Men vi har nu en full översikt över de första troféerna du kan få, samt våra första färdiga trophy-guider - om alla hemliga scener med Johnny samt hur du blir en mästare på dart. Vi har lista över alla summons och magier (spells) samt vilka materia du lär dig dem av. Vi har påbörjade guider för alla summons - Shiva, Ifrit, och Chocobo Chic är redan färdigskrivna. Vi har lagt upp lista över alla kapitel i guiden (och spelet), dock tomma än så länge. Mer kommer!

FF Crystal Chronicles

Remastered-version på gång

I slutet av 2019 fick vi veta att en Remastered Edition var på gång till spelet. Releasedatum, trailer och till vilka format det kommer har vi samlat på en egen Remastered Edition-sida. Vi har också laddat upp en mängd nya bilder från remaster-versionen (som delat upp våra olika bildsidor bättre).

Final Fantasy V

Nya hemligheter-sidor

Sidan för hemligheter var lite för trång för all information som skulle in där, så den visar nu länkar till egne sidor för varje hemlighet. Magic Lamp och Mirage Vest är helt nya sidor, medan Alla pianon och Hitta Phantom Village-sidorna har flyttat och i samma veva kraftigt förbättrats med mer detaljer och bilder. Jag gjorde också en insats på alla karaktärernas sidor, du kan nu till exempel se Bartz alla jobb-kläder, hans grundvärden och maxvärden, med mera. All information har också faktakollats och flera småfel har rättats.