image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy Universe Sista ändringarna

Vi har producerat guider till Square Enix spel i snart 25 år, och de utvecklas ständigt. Följ med på denna sida för att få full översikt över alla uppdateringar vi gör, kanske den där sidequest-guiden du gått och väntat på är färdig? Vi rekommenderar också våra RSS-kanaler, där du slipper gå in på denna sida hela tiden.

Alla guider senaste uppdateringarna

160 uppdateringar totalt (bara 10 visas):

Final Fantasy VI

Mogs danser, Versioner, massa nya bilder, med mera

Nya sida om Versioner - lär dig mer om de olika varianter av FF6 som finns ute, och varför kallar amerikanarna det FF3?

Ny "trivia" om översättningsprocessen till originalet.

Omskriven och förbättrad Blitz-sida för Sabins alla Blitz - nu med en fin tabell som fort summerar allt du måste veta. Dessutom ikoner för alla knappar du ska trycka på.

Sida med Mogs alla danser och hur du hittar dem.

Omstrukturerade bild-sidor i stil med hur vi gjort på andra guider. 100 nya bilderAndroid-versionen (från hela spelet, inklusive lite spoilers mot slutet, 85 nya bilderPixel Remaster-versionen (hela World of Balance).

Final Fantasy VI

Floating Continent-förberedelser, och Mogs vattend

När jag spelar om FF-spel (som jag gör med jämna mellanrum) så får jag alltid inspiration att fylla på med saknad info på sidorna. Just nu är jag på väg upp på Floating Continent, och eftersom det är ett så stort vägskäl i spelet så ville jag veta att jag fick med mig allt. Det är lite saker man kan missa, så jag skrev en speciell guide för vad du måste få med dig innan Floating Continent, den innehåller också andra tips på vilka som borde vara i ditt lag, magier och vapen, samt tips mot fienderna du möter.

Jag la också upp en kort guide på hur du kan få Mogs dans Water Rondo (eftersom du bara kan lära dig den i World of Balance) på Vanliga Frågor-sidan.

Final Fantasy VI

Stragos Lores, samt Vector-banketten

Nu blir det många nya sidor. Vi öppnar upp sektionen "Mini-guider" som ska samla små men fokuserade guider på något specifikt i spelet. Vi har skrivit färdigt två stycken redan: banketten i Vector (så att du kan få full poäng och alla belöningar), samt en guide för hur du kan få alla Lores till Strago. Fler guider kommer på sikt.

När vi ändå skrev om Lores så märkte vi ett stort hål - det står ingenstans vilka Lores Strago kan lära sig, vad de gör, etc, så vi la upp en komplett lista över alla Stragos Lores.

Final Fantasy VI

World of Balance-guide upplagd

Äntligen har vi hela den fantastiska World of Balance-guiden på våra sidor, i vanlig sidform inte som en stor PDF. Denna guide som Anders Hektor skrev för runt 20 år sedan och som följt sajten ända sedan. Nu får du istället en fin startsida till guiden där du lätt och tydligt får översikt över de olika kapitel den har, med korta stickord på vad som händer i varje kapitel. Klicka dig in där och navigera med lätthet runt mellan tydliga rubriker, viktiga föremål markerade, platser och nya karaktärer markerade, samt nyttiga länkar och tips, samt hjälp till alla bossar, direkt i guiden! I samma veva så uppdaterade jag alla bossar med bilder så att översiktssidan blev bättre.

Den sista delen av guiden, för World of Ruin, får ligga kvar som PDF en liten stund till, men planen är att också få upp den i samma format så att du lättare kommer vidare i spelet.

Den gamla guiden i PDF-format finner du numera på Ladda hem-sidan.

Final Fantasy VII

88 nya Advent Children-bilder

Advent Children kom ut för ganska många år sedan. På bild-sidan hade vi en handfull ganska dåliga och lågupplösta skärmbilder från filmen. På min dator hittade jag nu av en slump en zip med bilder som jag samlade in 2004 ... de var i mycket bättre kvalitet. Dessa ligger nu på sidan med alla bilder från FF7: Advent Children. Rensade samtidigt bort lite av de gamla som höll för dålig kvalitet, eller där nya bilder kunde ersätta dem.

Final Fantasy VI

Få Mog i World of Balance

Vi saknade information om hur man kan få Mog mycket tidigare i spelet, redan när du fått Black Jack faktiskt. Nu när jag spelar om FF6 i form av Pixel Remaster så är det fint att uppdatera tipsen. Uppdaterade samtidigt med en notat om detta på Hemligheter-sidan, samt städade texten på Rage, Control & Sketch.

FFVII Remake

Över 8 timmar soundtrack

Vi har en egen sida med hela det officiella soundtracket till FF7 Remake. Klicka dig dit för att kunna starta en lyssningsrunda som tar dig över 8 timmar att komma igenom (över 150 låtar väntar). Du behöver Spotify installerat för detta.

FFVII Remake

Remake till PS5 samt Yuffie DLC

Till sommaren släpps FF7 Remake till Playstation 5 med uppgraderad grafik och många tillägg. Denna version får titeln FF7 Remake Intergrade och vi har en egen sida med alla detaljer - releasedatum, mängder av trailers, och annan information. Dessutom la vi upp en till trailer (reklamfilm), och fixade lite utdaterad text på gamla info-sidan.

Final Fantasy I

Förbättrade bosstips på elementfienderna

Lich, Kary, Kraken och Tiamat är de stora elementfienderna man möter i spelet - faktiskt två gånger. Nu har vi tagit en runda och skrivit om och förbättrat alla tips på dem, även för det andra mötet. Samtidigt renskrev vi och förbättrade tipsen för den sista bossen.

Final Fantasy IV

Förbättrade guide och bosstips

För sex-och-ett-halvt år sedan var FF4-sajten den fjärde sajten att flytta till vår då nya guide-server. Nu gör vi äntligen ett stort och efterlängtat lyft på själva guiden och alla bossarna.

Vi börjar med att dela guiden i två lika stora delar, och har gjort färdigt vårstädning på den första halvan. Där har vi nu flera tydliga rubriker för att dela upp den, så att du fort finner rätt del på sidan. Vi har också förbättrad texten genom att markera ut viktiga ord och städer, samt lägga in bättre bosstips. Alla bossar i denna del, fram till och med Valvalis, har lyfts ordentligt - med bilder, förbättrade tips, och statistik om HP, svagheter, etc.

Vi skapade också en helt ny sida med tips för nybörjare (länkas till från guidens startsida), samt rättade några detaljer på versioner-sidan.