image/svg+xml Ta mig upp

Filmer/trailers

Rörligt material för detta spel var i många år knapphändigt, vi fick leva med en enda trailer i fyra år (efter den första). Efter det har det exploderat med material, och vi har nu en mängd trailers och videos att visa dig på denna sida.

Detta är alla trailers som finns för första releasen av FF7 Remake. Filmer och information om FF7 Remake Intergrade (PS5-versionen) är samlade på sin egen sida. Missa inte heller sidan där vi har en runt en timmas lång dokumentär om utvecklingen av FF7 Remake.

TV-reklam för FF7 Remake

Kortare (30 sekunders) TV-reklam med scener från spelet och omdömmen i pressen.

Final Trailer för FF7 Remake

Detta ska vara deras sista trailer för spelet inför 10 april. Med nästan fyra minuter bara nytt material, och många nya och gamla avslöjade karaktärer innehåller denna trailer ganska mycket spoilers. Se på egen risk.

Trailer för FF7 Remake Demo

Demot finns att ladda ner på Playstation 4, denna trailer avslöjade plötsligt denna nyhet.

Hela introt till FF7: Remake

På alla hjärtans dag 2020 släpper Square Enix hela introt till spelet. Vi får återuppleva det klassiska introt, men nu med den allra modernaste tekniken, och med många nya vinklingar och idéer. Här ser vi nu ännu mer av det dagliga livet i Midgar.

Bakom scenerna: slutmelodin Shallow

Här får vi följa sångaren, samt kompositören Nobuo Uematsu, när du spelar in ett av titelspåren till FF7: Remake. Namnet på sången är “Hallow” (som betyder ungefär “tom”, eller “ihålig”). Denna sång hade premiär i 23-årsjubileumstrailern släppt samtidigt.

23-årsjubileumstrailer

Den 31 januari 1997 släpptes Final Fantasy VII i Japan. För att fira 23 år sedan dess släppte Square Enix en helt ny trailer med en ny sång (“Hollow”, spelets slutsång) där vi också får se Nanaki för första gången. Detta är också första videon som visar det nya releasedatumet, 10 april 2020.

The Game Awards trailer 2019

En samling klipp vi känner igen från förut, samt en mängd nytt material. Vi får mer av de amerikanska rösterna, samt ett härligt stridstema i bakgrunden.

TV-spot i Japan

Här är en 13 minuters film om (det jag tror är) två syskon som spelade FF7 tillsammans när det kom för 23 år sedan, och nu diskuterar sina minnen och FF7 Remake. Tyvärr ingen text annat än auto-translate tillgängligt. Men intressant att se, välspelat, och gripande för oss FF-nördar. Minns du när du spelade det första gången?

TGS2019: Boss + summon

Denna video är rent guld för den som är extra intresserad. Den släpptes under Tokyo Game Show i 2019 och visar en längre strid mot en boss – gamle gode APS (nu omdöpt till Abzu, eventuellt om det är hans Japanska namn bara). Här ser vi Tifa, Aerith och Cloud slåss om vartannat, vi ser hur “Staggering” fungerar, och hur Ifrit kommer till undsättning. Vi ser också mängder av attacker, magier, “limits”, och annat godis.

Tokyo Game Show trailer 2019

Den 11 september 2019 så släpper Square Enix en nästan tre minuter lång trailer för spelet, fullpackad med bara nytt material, karaktärer, summons (Shiva och Ifrit), och scener. Vi ser mängder av Cloud, Tifa och Aerith (ja, det är inte längre “Aeris” hon heter), samt Jessie och Biggs, dessutom för första gången ser vi flera Turks – Tseng, Reno, Rude. Vad väntar du på?

20 minuter in-game!

Här är det Square Enix själva som spelar igenom ett demo, live, och visar oss hur spelet är. Detta gör de efter att ha visat upp den nya trailerna på E3. Vi får i detalj se hur spelet fungerar, och speciellt striderna. En boss möts också, Guard Scorpion. Oerhört intressant för den nyfikne.

E3 trailer, juni 2019

Den första vi sett av spelet sedan State of Play (då de även lovade mer). Denna trailer återskapar stora delar av det gamla introt från 1997 på ett helt makalöst vis. Vi ser också strider, miljöer, och en massa annat. Se den!

A Symphonic Reunion-trailer

En trailer de visade strax innan E3, med en del vi sett förut, men också mycket nytt. Den är bara en minut lång, men vi ser mer av Guard Scorpion, och Heidegger visar sig, med mera.

Teaser: State of Play

Denna trailer/teaser släpptes i maj 2019 till allas förvåning efter fyra års nära total tystnad. Den visar upp en ny design på Cloud, vi får se Aerith i detalj (och ja, nu heter hon äntligen Aerith inte Aeris), och nya designen på Barret. Vi får också se strider, och en mängd annat spännande. Det mesta ser ut att ha uppdaterats sedan sist, även stridssystemet, och bossarna.

Trailer från E3 2015

Detta är den första trailern som användes under E3-eventet 2015 för att berätta för en totalt överraskad publik. Internet och fans världen över jublade. Se trailern nedan!