image/svg+xml Ta mig upp

Guide: Via Infinito

Via Infinito döljer Bevelles, och Yevons, allra mörkaste hemligheter. Vägen till sanningen är lång och svår, närmare bestämt 101 våningar och 6 bossar! Denna guide är specialskriven för att du ska komma sanningen närmare. Som bonus får du extra Complete % och några av spelets bästa föremål! Du kommer också att gå upp ett tiotal levels med alla och lära dig mängder av nya abilities.

Inledning

Denna del finns tillgänglig först i kapitel 5. När man kommer in i Bevelle-templet så gå in i rummet till höger och prata med Pacce. Gå in i den blåa cirkeln och du tas till första våningen. Det finns en likadan portal på varje våning, använd den för att gå upp och spara ditt spel. När du återvänder så kommer du att börja om på samma våning, men den har ändrats. Du kan gå några våningar, lämna och göra nåt annat och fortsätta senare. Om du väljer att börja om på Cloister 0 så raderas den våning du kommit till … inte så smart.

Värt att veta att här kommer inga items med “No Encounters”-abilityn att fungera. Så att använda dem är slöseri med plats.

Eftersom våningarna ändras hela tiden så finns det ingen walkthrough som ska säga hur du ska gå. Våning 20,40,60,80,100 är det enda undantaget. Våningarna är väldigt simpla så att hitta är inget problem. På vart tjugonde våning kommer det vara en bossfight.

Det finns två fiender du ska se upp för, Elder Drake (stor röd drake) och en stor Master Tonberry. De här kommer du att kunna se eftersom de går runt på vissa våningar. Att gå nära dom här innebär en strid du inte kan fly ifrån. De är väldigt svåra så att ge sig på dem är bara en tidsförlust. Du kommer även att se några små Tonberrys gå omkring på våningarna. Vissa av dem teleporterar dig till ett annat ställe på kartan, vissa får du items av. Och vissa är bara en enkel fight. Även här är ett undantag, det finns en våning full med Tonberrys, om du går på en Tonberry så kommer du in i en fight med Master Tonberry.

Här är det perfekta stället att levla upp dina karaktärer. Jag använde lady luck hela vägen ner till våning 80. Lady Luck har double exp, och gör bra med skada. Om du inte har Lady Luck Dresspheren så kan du få den genom att vinna i Sphere Break mot Shinra. Du bör vara lvl 99 vid våning 70-80 ca. Använd gärna en Garment Grid som ger dig plus i Defense när du använder Lady Luck. Sen items som ger dig defense eller strength det är helt upp till dig.

Våning 1-20

Efter konversationen på första våningen ligger nu där en Crimson Report no.6. Fortsätt fram och hoppa ner i hålet för att komma ner till våning 2. Från och med nu är alla våningar slumpartade. Fienderna på dom här våningarna är lätta. Efter våning fem så kommer du att se några Elder Drakes runt om på våningarna, undvik dem! På en våning hoppar en Elder Drake ut från ett rum på höger sida. Passera honom snabbt så fort han hoppat in igen. Att möta honom nu kommer säkerligen döda dig.

När du kommer till våning 20 så spara genom att använda den blåa portalen bakom dig.

Boss: ArachneaHP: 18 280

Våning 21 till 80

Fortsätter som förut, med nya bossar var tjugonde våning. Dessa har du att se fram emot. Klicka dig vidare in till egna bossguider.

Våning 40

Boss: Black ElementHP: 9 999

Våning 60

Boss: ConchererHP: 343 280

Våning 80

Boss: ChacHP: 437 850

Våning 81-99

Nu är det inte så många våningar kvar. Men ändå så är det här dom svåraste våningarna. Nu kommer alla bossarna från Via Infinito vara slumpartade fighter. Dessutom så har de slagit ihop sig så att det kan vara en fight med 1-2 svåra fiender. Du bör klara av dem alla, men Chac bör du springa ifrån för det är bara en fight som tar tid. Du kan springa ifrån de här fighterna om du inte skulle orka med dem. Jag var redan på lvl 99 så jag valde att springa ifrån alla de jobbiga fighterna eftersom jag inte kunde få några fler EXP. Enda anledning för att vilja slåss mot de här fienderna är väl om man samlar Gil och AP. Det är nog bra om du fortfarande är Lady Luck, annars kan du byta till en Dressphere med bättre defense, t.ex. Dark Knight, Samurai eller Warrior.

Våning 100

På den här våningen är det två bossfighter och du kan inte spara eller heala dig mellan dem.

Boss: ParagonHP: 200 000
Boss: TremaHP: 999 999

Efter att du klarat bossen kan du nu möta Paragon igen om du vill på våning 100. Det finns även en hiss som tar dig till någon av bossvåningarna.

Sidans info: StenUlf – design och ändringar: Webmaster.