image/svg+xml Ta mig upp

Guide: New Cave

I kapitel 5 så kan man besöka Thunder Plains norra del. Där står en man som tar dig till ett hål i marken. Första gången du är där så är de flesta vägarna stängda. Efter att ha irrat runt ett tag så kommer du att finna Cid. Du kan direkt efter detta återbesöka grottan för att ta dig ann det riktiga uppdraget, när Thunder Plains har “Episode Complete”.

Börja med att läsa mina små tips till höger, de underlättar, och sen resten av denna sida innan du sätter igång. När du är redo så ge dig in i grottan. Om du lämnar grottan så får du börja om från början igen, detta gäller även om du klarat hela grottan, så glöm inga skatter! Direkt inne i grottan så kommer du att se två kistor som ger dig en liten guide för hur det hela funkar, läs gärna den.

Summering: man kan max tre gånger trycka för att se lite siffror i övre vänstra hörnet och i nedre högra. Man kan även läsa guiden (detta går även efter tredje gången, då kan man även ta sig ut ur grottan). Siffrorna i hörnen används för att öppna väggarna, pilen på kartan pekar mot nästa vägg. I nedre hörnet så har du först ett nummer i gult, det är numret på nästa vägg (samma gäller i övre hörnet men då är numret för aktuell vägg). Efter står ett tal, eller liknande, i vitt. Räkna ut detta först och skriv ner på ett papper. När du kommer till din första vägg så kommer nya siffror upp. Det du skrivit upp på pappret ska du lägga ihop med det som står i det övre hörnet. Skriv samtidigt ner det som nu står i det nedre hörnet då det ska användas på nästa vägg på samma sätt. Skriv alltid upp väggens nummer eftersom ofta ska man ta “vägg 12:s nummer + Gil” osv, så det är bra att skriva ner.

Jag antar att allt detta låter väldigt knepigt, men det lossnar. Om du möter fiender så kommer denna grotta bli riktigt jobbig eftersom man då måste räkna antal Gil man tjänar och fiender man möter. Om du har “No Encounters” så blir båda dessa noll, så det underlättar massor. Du ska även räkna ut antal strider och Gil mellan öppnandet av olika portar, och detta blir näst intil omöjligt att ha koll på. Som tur var finns det i varje hörn av grottan information om just Gil och strider skrivet på väggarna, men att ta sig dit tar tid.

Nåväl, efter att ha öppnat en vägg så finns det två kistor. En är tom och den andra öppnar nästa vägg, eller ger dig ett item. När alla 16 väggar är öppnade så kan du komma åt alla kistor. De items som finns i grottan är:

  • Hyper Wrist x1
  • Diamond Gloves x1
  • Talisman x1
  • Mystery Viel x1
  • Corpus Invictus x1
  • Force of Nature x1
  • Nature’s Tome x1

För att få Force of Nature så måste du öppna alla väggar, lämna grottan och sen öppna alla väggarna igen (jobbigt som bara den). Kistan med detta accessory finns då i en kista i första korridoren.