image/svg+xml Ta mig upp

Småjobb

Här är en lista över alla småjobb (“Odd jobs”) i spelet. Det är bara totalt 26 stycken du ska utföra, du väljer själv hur många och vilka du vill göra, du kan klara spelet utan att göra ett enda. Utför du alla så får du en PSN silver-trofé – Best in the Business.

Uppdragen finns bara i kapitel 3, 8, 9 och 14. De kan endast utföras i dessa kapitel, så när du avslutar det kapitlet så avbryts alla pågående uppdrag och de måste då göras om via kapitelväljaren, inne i menyn på System > Chapter Select, efter att du har klarat spelet.

Tips! Öppna kartan (stora plattan i mitten på kontrollen), och tryck på R1 för att få en god översikt över vilka uppdrag du har igång just nu, hur långt du kommit och vad som ska göras. Kartan hjälper dig också finna nya uppdrag samt existerande.

Utkast! Denna sida består just nu bara av notater medan vi spelar igenom och testar. Renskrivning pågår.

Kapitel 3

I kapitel 3 finns 6 uppdrag. Du får chans att utföra dem innan du återvänder till Seventh Heaven efter att ha sålt vattenfilter i slummen. När du återvänder till Seventh Heaven så avbryts alla aktiva uppdrag, så se till att bli färdig med dem först.

Här är uppdragen:

UppdragMini-guide
Chadley’s Report
Lost FriendsFinn Betty i slummens förskola. Hitta hennes tre katterna. Tifa kommer höra dem jama så lyssna till henne. En finns nära där Cloud och Tifa bor, in via ett rör. En finns på vägen till tågstationen. Den sista står på trappan till Seventh Heaven. Interagera med alla katterna så flyr de. Återvänd till Betty så är uppdraget färdigt.
Rat Problem
On the Prowl
Klara “Rat Problem” först
Nuisance in the Factory
Just flew in from the Graveyard
Klara “Nuisance in the Factory” först

Kapitel 8

I kapitel 8 får du chans att göra 6 uppdrag. De öppnas upp efter att du har plockat blommor med Aerith till barnhemmet, och sedan räddat barna från monstrena ute i skrotområdet. Du har hur mycket tid som helst på dig att slutföra uppdragen, när du senare återvänder mot Aeriths hus så avslutas alla pågående uppdrag.

UppdragMini-guide
The Mysterious Moogle Merchant
Kids on Patrol
Weapons on a Rampage
A Verified Hero
Klara “Kids on Patrol” först
The Angel of the Slum
Klara “A Verified Hero” först
Paying Respects
Klara “Weapons on a Rampage” först
Byt in Moogle Medals hos Mog the Moogle för att få nyckeln till kyrkågården. Gå sedan dit och besegra monstrena. Återvänd till mannen utanför vapenaffären.

Kapitel 9

5 uppdrag väntar dig i kapitel 9. Men det är inte så lätt att du bara kan spela igenom alla – uppdragen kommer i två olika “vägar” och det är bara tre man kan komma åt per gång man spelar detta kapitel. Du måste alltså återvända hit med Chapter Select efter du klarat spelet för att färdigställa alla uppdrag.

Alla får squats. Två andra uppdrag beror på vem som gillar dig bäst. M eller Sam. 

* Gjorde alla uppdrag utom 1 i sektor 5
* kastade mynt med Sam
* tog billig massage
* sa Aeriths kläder ‘what does it matter’
* beskrev Tifa som en fighter
= Sam

* Gjorde alla uppdrag sektor 5
* beskriv tifa som fit build
* kastade ej mynt
* what does it matter
* tog dyraste massagen
= M

UppdragMini-guide
Burning Thighs 
Sam: The Party Never Stops 
Sam: A Dynamite Body
Klara “The Party Never Stops” först
 
Madame M: The Price of Thievery 
Madame M: Shear’s Counterattack
Klara “The Price of Thievery” först
 

Som tidigare nämnt, enda sättet att klara alla uppdrag i Kapitel 9 är att få Sams eller Madame Ms uppdrag, göra klart dem, så klara spelet, och så sikta på att få den andres uppdrag med kapitelväljaren. Ja tyvärr är det så omständigt.

Kapitel 14

Det sista settet med uppdrag, 9 stycken, görs i kapitel 14 innan du ska klättra upp till Shinra HQ. Uppdragen utspelas spridda över hela Midgar denna gång, så jag rekommenderar starkt att göra Chocobo Search först (den öppnar upp snabba resor mellan alla platser med Chocobo!). Ett annat tips är också att pröva starta så många uppdrag som möjligt, eftersom du kan utföra uppdrag parallelt så slipper du åka så mycket fram och tillbaka mellan alla områden.

Alla pågående uppdrag avbryts i det du ger dig in i Don Corneos hus, pratar med Leslie, och följer honom ned i kloaken. Du kan återvända ut och slutföra uppdrag ända fram till den punkt du går ner i kloaken.

UppdragMini-guide
Missing Children
Chocobo Search
Malicious Goons
Wavering Heart
The Power of Music
Secret Medicine
Tomboy Bandit
Corneo’s Secret Stash
Subterranean Menace