image/svg+xml Ta mig upp

Whack-a-Box Wunderkind

I kapitel 14 får du en chans att gå runt mer fritt i Midgar. Om du besöker barnas gömställe i Sektor 6 (du startar kapitlet i Aeriths hus, så det är inte så långt hit) och pratar med tjejen längst in i lägret så får du en chans på en ny “Whack-a-box”-utmaning. Du ska nu välja Hard mode för att få en chans på denna trofé. Den kräver att du lyckas få 30 000 poäng, eller mer. Det kräver några försök för att få detta in i fingrarna.

Mina tips är att du måste se till att ta alla röda tidslådor (ger dig 10 sekunder extra att spela) – detta är huvudprioritet! Du kan gärna spela en gång för att bara hitta vart alla är så att du kan planera kortaste vägen till dem. Är det inte massa lådor kvar du kan fort slå sönder efter att du fått en röd låda så gå vidare till nästa röda låda istället. Och kom ihåg, det är mängder av röda lådor gömda högst upp i alla staplar, många du inte kan se framifrån.

Du ska också inte bry dig om små staplar med lådor utan hellre gå på stora samlingar (även stora samlingar med 50-poängare kan fort bli en del totalt).

Slå med som vanligt, Cloud gör cirka 3-4 vanliga slag först och sedan kommer några slag där han gör extra skada, dessa ska du utnyttja för att slå sönder så många 50- och 100-poängsboxar som möjligt i ett enda slag.

Bry dig inte om några 1500-poängsboxar som står fritt i banan, de tar allt för lång tid att ha sönder. De 1500-poängarna som blockerar din väg vidare till fler områden och fler röda tidslådor måste du dock ha sönder, och det fort. Lådorna tål cirka en full runda med kombos från Cloud (5-6 slag), två Braver-attacker (Skills), samt 2-3 slag utöver det. Du kan snabbt plocka fram Braver med och , men och in i menyn går också rätt snabbt. Du kan lossa din andra Braver innan den första är färdig så utför Cloud den när han är klar.

Jag hade fyra rundor på rad där jag fick 29950, 29750, och liknande slutsummor. För mig var hemligheten helt klart att fokusera helt på de röda tidslådorna, alltid utnyttja Clouds kombo-attack för att rensa så många lådor som möjligt i samma svep, samt så klart att vara snabb med Braver på alla 1500-poängare som står i vägen.