image/svg+xml Ta mig upp

Dart minispel

Under kapitel 3, efter du har hjälpt Tifa med vattenfiltrena och ingen eller flera extrajobb, så återvänder du till Seventh Heaven. De blir placerad i baren och Tifa frågar om du vill ha en drink. Oavsett vad du väljer så blir du sittandes för att vänta på de andra. Detta är första gången du får en chans att pröva detta minispel: dart.

Bli expert på dart

Upplägget är ganska enkelt, vid första blick, precis som i verkligheten. Men det tar tid att bli en mästare.

Gå fram till darttavlan (till vänster om dörren ut, bredvid jukeboxen). Tryck på för att starta ett spel. Till höger om tavlan, på andra väggen, kan du se topplistan där du kan studera ditt motstånd.

Väl inne i spelet kan du se en cirkel dyka upp. Du har tre kast (pilar) per omgång. Du ska lyckas kasta dina poäng ned till 0 på 7 kast (eller mindre) för att slå Wedge och få en PSN trophy på köpet – Heavenly Dart Player (samt en Luck Up-materia av Wedge I slutet av kapitel 4).

Med kastar du, med vänster analogspak styr du. Öva på att kunna flytta siktet sakta, det hjälper dig. Öva många gånger. Jag behövde tio försök innan jag klarade detta, så helt omöjligt är det inte. Styr sakta siktet mot trippel-20 märket. Den pulserande cirkeln i mitten av siktet går in till mitten två gånger, jag rekommenderar att alltid vänta till andra pulsen innan du kastar. Kastar du exakt då cirkeln är som minst så träffar du alltid där du siktar, annars vid sidan och oftast på ett negativt sätt. Pulsen vänder snabbt ut, så var snabb på avtryckaren, men så klart inte för snabb.

När du kan gå ut på ett kast så lyser möjliga träffytor upp i gult. Ta sikte på en av dem och se till att träffa. Då är spelet över och antal kast räknas, det gäller att kasta så få som möjligt.

Kastar du inte innan den inre gula mätaren (knappt synlig) försvunnit så flyger pilen slumpmässigt iväg.

Använd -knappen för att starta om rundor som går dåligt. Gör hellre det än att fortsätta i onödan. Många gånger börjar siktet på platser som gör det svårt att nå trippel 20, så det är en del tur inblandat i detta minispel.

Efter du klarat spelet

När du klarar av spelet och öppnat upp “Chapter Select”-funktionen så kan du komma hit genom att besöka baren, prata med alla, lämna baren, prata med Tifa, besök din lägenhet, besök baren igen, följ Tifa på uppdraget med vattenfiltrena, avböj extra uppdrag, återvänd till baren, sätt dig i baren, när de andra åkt så kan du spela dart.