image/svg+xml Ta mig upp

PSN troféer

Det är många troféer till Playstation 4 (PSN Trophies) du kan vinna i spelet. Några av dem svårare att få än andra. Här nedan beskriver vi några av de som inte är helt glasklara på hur de fås. Fler guider kommer, och du får gärna hjälpa oss med ditt bidrag – det är bara att ta en liten prat med oss på vår Facebook-sida.

För enkelhetens skull använder vi endast de engelska namnen på alla troféer, annars blir det fort förvirring eftersom de oavbsett bara står på engelska i spelet.

Kan ej missas

Under spelets gång får du en mängd troféer “gratis”, de låses upp bara genom att du följer storyn, och de kan alltså inte missas. Vi skriver ingen guide på dessa utan listar dem här med namn och beskrivning så att du får en liten översikt (scrolla vidare för att komma till guiderna för de svåra troféerna).

Fås när du klarar kapitel

Totalt 18 stycken.

Onetime GigKlara dig igenom Kapitel 1.
Escape ArtistKlara dig igenom Kapitel 2.
Mercenary EndeavorsKlara dig igenom Kapitel 3.
Night on the TownKlara dig igenom Kapitel 4.
Plan EKlara dig igenom Kapitel 5.
Lights OutKlara dig igenom Kapitel 6.
Trapped like Sewer RatsKlara dig igenom Kapitel 7.
ReunitedKlara dig igenom Kapitel 8.
Never the BrideKlara dig igenom Kapitel 9.
Sewer SurvivorKlara dig igenom Kapitel 10.
Paranormal InvestigatorKlara dig igenom Kapitel 11.
The CollapseKlara dig igenom Kapitel 12.
Broken DreamsKlara dig igenom Kapitel 13.
Picking Up the PiecesKlara dig igenom Kapitel 14.
The Pizza in the SkyKlara dig igenom Kapitel 15.
No Appointment NeededKlara dig igenom Kapitel 16.
Emerging from ChaosKlara dig igenom Kapitel 17.
Destiny’s CrossroadsKlara dig igenom Kapitel 18 (och därmed klara hela spelet).

Fås medan du spelar

Dessa kan du inte undvika att få medan du spelar – 7 stycken.

Bonds of FriendshipNär det står “Bound” över en vän i strid så anfall fienden som håller denne fast.
Materia for BeginnersLevla upp din första materia, fås oftast redan i Kapitel 3.
Say It with FlowersDekorera barnhemmet i Sektor 5 med blommor i Kapitel 8.
Snappy DresserFå dina tre första brudklänningar till Don Corneo i Kapitel 9.
Staggering StartLyckas få en fiende ur balans. “Staggered”-texten dyker upp över dennes huvud.
Warming UpVinn din första strid.
Weakened ResolveUtnyttja en fiendes svaghet, fås när du kastar Thunder på första bossen, Kapitel 1.

Busenkla med lite insats

Du kan gå igenom spelet utan att få dessa, men med väldigt liten insats är de relativt lätta att få, läs vidare för instruktioner. Totalt 4 stycken.

Music CollectorSamla 3 musikskivor. Håll utkik efter jukeboxar och maskiner där du kan köpa föremål, de säljer ofta musikskivor. Du hör alltid en ny musiksnutt spelas när du är nära en plats där den kan köpas.
My First AbilityNär du utrustat ett vapen så kan du i strid använda dess speciella ability/skill (genom att öppna stridsmenyn med -knappen, så välja Abilities, och så välja förmågan). Denna skill kan bara användas om du har just detta vapen utrustat. Men när du använt den cirka 10 gånger så lär du dig denna ability permanent och kan använda den oavsett vad du har för vapen. Alla vapen har en ability, och alla kan lära sig en ability för att få denna trofé.
Gotta Start SomewhereUtför ditt första sidouppdrag/småjobb. De flesta är rätt enkla och går ut på att gå någonstans och besegra en fiende och sedan återvända till den som bad dig göra det. Kan tidigast utföras i Kapitel 3 (där finns totalt sex uppdrag).
My First SummonUtrusta en summon-materia och åkalla den i strid (mätaren fylls under boss-strider, vänta tills den är full, öppna så menyn med -knappen och välj alternativet Summon). Kan slutföras tidigast i Kapitel 4, eller redan i Kapitel 2 om du har en DLC-summon.

Troféguider

Listorna ovanför täcker 29 troféer, det är lite mer än hälften av de totalt 54 som finns i spelet. De som återstår är oftast aningen svårare – eller väldigt mycket svårare – att få tag i. Här ska vi pröva samla all information om dem i små dedikerade guider. Klicka dig in för att läsa mer (namnet och bilden på troféen är länkat vidare).