image/svg+xml Ta mig upp

Staggering Feat

Att få 300% i stagger är inte helt lätt. Striden på motorvägen i kapitel 18 räknas inte.

Mitt tips är – som många andra på nätet håller med om – är att använda dig av Chadley och hans VR-uppdrag. Om du spelar om kapitel 14 (eftersom du då har rätt kort väg till Chadley) och sätter svårighetsgraden till Normal (Easy gör att bossen dör för lätt, då klarar du inte denna trofé, medan Hard ger dig allt för mycket annat att oroa dig för). Prata så med Chadley och välj att möta Fat Chocobo.

Om du spelade om kapitel 14 så har du Tifa och Barret på ditt lag. Barrets Big Shot och Clouds Focused Thrust är tekniker som bägge fyller en fiendes Stagger-mätare. Men viktigaste komponenten är helt klart Tifa och hennes Unbridled Strength som gör att hennes attack uppgraderas. Först till Omnistrike. Andra gången till Rise and Fall (denna är bäst för att öka stagger-mätaren). Om du nu pumpar på  så att Tifa utför både Rise and Fall och Omnistrike så ska fienden att nå över 200% stagger. Har du tur nu så har du två nya ATB-mätare fulla för att kunna köra Unbridle Strength två gånger till för att så repetera det hela.

Det underlättar att följa med på Fat Chocobos stagger-mätare innan han blir staggered. Förbered dig genom att kasta Haste på Tifa och sätta upp Rise and Fall. När du så får stagger på fienden så går du lös omedelbart med alla attacker, får Tifa upp på en ny Rise and Fall som du släpper lös direkt igen. Använd och  för att också be Cloud göra Focused Thrust och Barret Big Shot, som nämnd tidigare.

Oftast hinner man bara upp till 295% eller liknande. Då kan det vara smart att pröva komma igång med Tifas kavalkad tidigare, att se till att ha Haste, att ha så många ATB-boostande materior på Tifa som möjligt, och så klart att vara så snabb du bara kan på -knappen för att få 300%.

Trofén ges omedelbart efter att du uppnått 300%.