image/svg+xml Ta mig upp

Phantom Village

Hitta byn Mirage / Phantom Village

Så fort du fått luftskeppet i den tredje världen kan du hitta denna by (där du kan köpa flera av de bästa sakerna och magierna i spelet). Bara flyg till den absolut mest sydliga ön (väldigt lång och smal), där Crescent ligger. Landa bredvid skogen ungefär på mitten av denna långa ö och spring sen runt i skogen så ska du plötsligt hitta denna by. Den dyker upp precis som i en strid, men istället för fiender så hamnar du i byn. Se våra kartor för mer detaljer.

Alla affärer här är dock bara halva sanningen, det finns genvägar och lönngångar i dem alla för att du ska kunna nå en annan försäljare som säljer ännu bättre saker. Leta efter lönngångarna på baksidan av husen, samt längs alla väggar. En tjuvs “Find Passage”-förmåga kan hjälpa med en del.

Hemlig vapenaffär

Gå på ovansidan av pubben för en hemlig dörr. Gå in i baren och undersök en av lådorna där för en Theif’s Knife som ibland gör Mug automatiskt. Fortsätt till vänster och ned trappan. Du hamnar i ett rum med en man som frågar om du kan ta en chocobo jorden runt, gå vidare ned och ut genom dörren.

Du är nu ute, följ gången ned mellan husen och gå in i det vänstra huset (enda tillgängliga). Här står du i ett litet rum, gå upp till nästa rum för en kruka som kan hela dig, gå vidare upp för ett rum med en trappa – gå ned för den.

Du står i en lång gång, gå ned för den tills den går vidare till höger. Till vänster finns en lönngång i väggen, trappan här tar dig upp till en svart Chocobo du kan ta för att få flyga runt på kartan. Från det rummet kan du gå vänster igen genom väggen för att nå byns piano. Men om du struntar i lönngångarna och istället går till höger och upp för gången så kommer du till en hemlig del av vapenaffären. Du står nu vid en köpman som säljer dig många bra vapen (den vanliga affären är under dig), bland annat Fuma Shuriken (sjukt dyr så klart).

Hemlig rustningsaffär

Gå in i Armor-affären (nede till höger ligger den) och undersök lådan nede till vänster. Den öppnar upp disken, gå in där. Till vänster är en lönngång genom väggen, ta den över till andra sidan för en gammal gubbe och en köpman som säljer ruskigt dyra med bra ringar (Coral Ring gör jobben med Leviathan lättare).

Hemlig magiaffär

De bästa magierna i spelet säljs i en hemlig affär, du finner den genom att gå upp bakom vänstersidan på magiaffären, utifrån. Du hamnar direkt i ett litet rum med en man som säljer fantastiska magier. Har du råd så köp alla, annars ska du i alla fall börja med Arise som är den mest nyttiga.