image/svg+xml Ta mig upp

Tredje delen

Deep Jungle

Till en början så kommer Sora, Kalle Anka och Långben splittras och Sora kommer komma till ett trähus helt ensam. Sedan så blir han attackerad av Sabor.

Tips till att besegra Sabor finns på bossidorna.

Boss: Sabor

Efter en stunds försök till kommunikation så följer Tarzan med dig. Hoppa ut genom “fönstret” och fortsätt sedan utåt och hoppa ner i träden där under. Du kommer till en save point och en träd stam. Hoppa in i den och sedan börjar ett litet mini game vilket går ut på att man ska surfa på trädgrenar. Hoppa undan grenar för att inte bli träffad.
Efter det lilla mini gamet så kommer du till Camp. Gå in i tältet som ligger ungefär i mitten av lägret där du möter Jane och dina vänner Kalle Anka och Långben. Du kan även spara här och göra om ditt party. Min rekommendation är att du byter ut Kalle Anka emot Tarzan. Det kommer att göra allting mycket enklare.

Nu ska du finna 6 stycken slides. Gå ut till Camp stället och leta på tälten och lite över allt. Dom är inte så svåra att hitta eftersom det endast ligger på det området. När du har hittat alla så gå in i tältet i gen för att se på projektorn. Efter lite snack så ska du dra till Hippos Lagoon. När du går ut ur tältet så ligger det på din vänstra sida. Spring åt vänster och sedan upp där. Till du kommer till Hippos Lagoon. När du kommer fram så kommer du att se en ljusgrön växtslinga till din vänstra sida. Klättra upp till den för att komma till stället: Vines

Nu ser du ett fåtal lianer som hänger. Det är svårt att förklara, men hoppa på en och hoppa vidare från en annan till en annan. Om du hänger för länge så ramlar du ner och kommer ner till Hippos Lagoon igen. Släng dig vidare till det nästa stället: Vines 2. När du först anländer dit så får du se en Cut-Scene. Efter den så fortsätter du som förut tills du kommer till ännu en ljusgrön växtslinga. Klättra upp för den för att komma upp till Climbing Trees.

Bege dig nu till Tree House där du först hamnade när du kom hit. Det är bara att hoppa upp på en grön klipp häll. Se dock till att det står Tree House och inte Tree Top. När du väl har hittat den riktiga ingången så spring upp för vägen och gå in dit till Tree House. En annan Cut-Scene utspelar sig här. Det finns inte så mycket mer att göra. Så ta dig till Camp igen, via den vägen du först gjorde. (Gå alltså inte hela vägen tillbaka).

När du kommer till Camp igen så gå in i Janes tält för att se ännu en cut-scene. Efter den så beger du dig till Bamboo Thicket. Vilket ligger på din högra sida, efter att du har stigit ut ur tältet. Jag rekommenderar att du spöar fienderna du möter, du kan få bra items som du kan ha nytta i framtiden och en del pengar. Hur som helst, fortsätt till nästa ställe där du kommer att få din gummibit. Sedan så ska du hela långa vägen tillbaka till Hippos Lagoon.

Därifrån så ska du gå till Climbing Trees. Och ja, inklusive alla lianer som du ska hänga i. Alltså Vines, Vines 2, sedan till Climbing Trees. Därifrån så fortsätter du till det gamla vanliga Tree House. Döda alla Heartless och få din gummibit. Sedan så är det bara att hoppa ner till Camp igen.

Spara vid tältet och bered dig på några kommande figther. Ge lite potions/Hi potions till Kalle och Långben, kanske dig själv också. Ta gärna med Tarzan som jag tidigare rekommenderade.

Gå sedan ut ur tältet och till Bamboo Thicket. Du möter din gamla polare Sabor här, samma regler som förut. Rulla undan och attackera, han blir bara enklare när dina vänner hjälper dig. Och tyvärr är det här inte den striden jag menar. Spring tillbaka spara, spring till Climbing Trees igen.

(Ett tips är att när du kommer till Hippos Lagoon så kan du gå till en ljusgrön klätterväxt på andra sidan av vattnet. Den är ganska jobbig att nå, och jag tror dock att man behöver High Jump, men om ni hoppar på flodhästarna och använder som “stenar” för att komma över till andra sidan och klättrar upp därifrån så kommer du direkt till Vines 2 bredvid klätterväxten som leder till Climbing Trees. Då slipper man lianerna)

När du kommer till Climbing Trees så spöa alla Heartless för att rädda gorillorna. När du slutligen har gjort det så tar du den traditionella vägen till Tree House. Där väntar den sista serien av strider. Efter det så hoppa ner till Camp igen och gå in till tältet och prata med Jane.
Plötsligt så hörs ett pistolskott. Spring till Cliff vilket är stället efter Bamboo Thicket.

Boss: Clayton

Efter att du har spöat honom så öppnas ett nytt ställe. Spring in dit och du kommer bli kickad upp till en början på en grotta som leder till innerstället av ett vattenfall. Gå in i Waterfall Cavern och hoppa upp från klippa till klippa. Töm alla kistor och fortsätt upp. Tills du kommer till nyckelhålet.

Sora låser Deep Jungle nyckelhålet och du får Jungle King samt en annan Navi -G piece.

Nu så ska du bege dig tillbaka till Traverse Town igen.

Wonderland

När Sora och hans kumpaner landar finner de sig i ett bisarrt rum. Så fort som du kan, så följ efter kaninen in i nästa rum. När du har kommit in i “Bizzare room”. Så hoppa upp på bordet i mitten och drick ur en av flaskorna för att bli liten. Spring nu fram och prata med den talande dörren. Du kommer du att finna att han har tagit en tupplur, så du kan ej komma igenom, eller… Hoppa upp på bordet och drick ur flaskan för att bli stor igen. Spring fram till sängen vänster om dörren. Knuffa bort den för att finna en öppning bakom. Drick ur flaskan ännu en gång för att bli liten igen. Spring igenom öppningen till en nu scen. Sora och hans vänner befinner sig nu vid drottningens slott, där en rättegång äger rum. Den anklagade är ingen annan en Alice. Se filmen med allt prat. Drottningen säger nu att om du kan bevisa att Alice är oskyldig så får hon gå. Ge dig nu av in i skogen. Där kommer chescherkatten att visa sig. Han berättar att det finns fyra bevis gömda i skogen. Om du hittar alla så får du en liten ” Present ” Av Chescherkatten, men jag rekommenderar dig att i alla fall försöka hitta tre. När du tycker att du är redo, så återvänder du till drottningen. Hon frågar om du är färdig, varpå du svarar ja. Dina bevis och drottningens bevis kommer nu att ställas fram i form av små lådor.

Du får bara välja ETT bevis, och du vet ej vilka som är dina och vilka som tillhör drottningen. Om du lyckas träffa ett av dina bevis, så blir drottningen galen och bussar sina kortvakter på dig. Om du tar hennes bevis, så blir hon ändå arg och skickar vakterna efter er.

Det finns två typer av vakter.
Hjärter, som använder lans och Spader, som använder yxa. Båda sorterna är rätt starka och tål mycket stryk. För att få bort vakterna, som bara kommer tillbaka så måste du förstöra alla kugghjul som sitter på de två tornen. Efter striden så upptäcker ni att Alice är borta! Någon eller någonting har kidnappat henne medan ni stred. Drottningen blir rasande och skickar ut vakterna att söka efter henne. Nu är det vapenvila så du behöver ej bry dig om vakterna mer. Gå nu in i skogen. Ta dig genom hela och leta upp ingången till ” Tea part garden “. Just här finns inte så mycket du kan göra ännu, utan du måste återvända senare när du har lärt dig mer förmågor. Men du kan alltid sätta dig i någon av stolarna och få en liten “Överraskning”. Fortsätt in i dörren till vänster för att komma till ” Bizzare Room “.

Detta är samma rum som förut, men nu springer du omkring i taket. Hoppa upp på de två plattformarna och använd kommandot ” Touch ” För att tända dem. Nu när takkronan är tänd så ta dig tillbaka till drottningens slott och spara. Spring till baka till det ” Vanliga ” Bizzare Room. Så kommer Cheschere katten att vara där. Prata med honom uppe på taket så kommer bossen Trickmaster att dimpa ner.

Denna sida av guiden är skriven av Hityusha.