image/svg+xml Ta mig upp

Andra delen

Efterföljande del skriven av Hityusha.

När Sora vaknar finner han att Kari står lutad över honom. Det kommer nu att vara lite film. Kairi kommer att be dig hämta material för att de ska kunna bygga färdigt sin flotte. De sakerna du ska hämta är: 2 stockar, ett skynke och ett rep. Den första stocken hittar du på stranden. Den andra finns på den lilla ön där Riku sitter. Skynket hittar du i trädhuset. För att komma ditt klättrar du upp för stegen som är någonstans bakom Wakka. Repet hittar du där Tidus står och tränar. Du måste klättra upp för en stege för att nå detta redskap också. När du har hittat alla sakerna så ska du gå och lämna dom hos Kairi. Hon kommer fråga dig om du vill sluta för idag varefter du väljer Yes.

Det kommer nu vara film och man får se Sora, Riku och Kairi som sitter på den lilla ön och pratar om vad de ska göra om de lyckas ta sig till en annan värld.

Nästa morgon ska du gå in i dörren som Kairi blockerade förut. Prata med Riku som står till höger. Han frågar dig vad du tycker att flotten ska heta. Det inskrivna namnet är Excalibur men du kan självklart namnge den till vad du vill. Riku’s förslag är Highwind så nu ska ni ha en kapplöpningstävling för att bestämma vilket namn den ska ha. Efter racet är det dags att börja samla proviant för resan. Kairi som står vid den färdiga flotten ber dig hämta: 3 kokosnötter, 1 fiskmåsägg, 3 svampar, 3 fiskar och att du ska fylla en vattenflaska med sötvatten. Kokosnötterna finns i palmerna precis där du står. Slå på palmerna för att frukten ska ramla ner. Ta 3 kokosnötter och ge dom till Kairi. I närheten finns en sten. Putta undan den och gå in i grottan och ta svampen. Spring tillbaka över stranden och gå igenom dörren. Spring ut i vattnet och fånga 3 fiskar. Den andra svampen finns i närheten av linbanetornet. Spring upp på bron till ön. Klättra upp på stången och hoppa över till palmen och ta fiskmåsägget. Fyll på vattenflaskan antingen vid vattenfallet bakom Wakka. Eller vid det lilla hålet vid palmerna. Nu är det bara en svamp kvar. För att hitta den kryper du in i det lilla hålet som ligger mellan foten av trädet och vattenfallet. Där inne kommer det bli lite film. När det är slut tar du svampen som sitter vid rötterna och går ut igen. Nu springer du tillbaka och lmmnar sakerna till Kairi. Hon kommer att ännu en gång fråga dig om du är färdig för idag. Välj “yes”.

Se alla filmerna när Sora är i sitt rum och sedan att han springer ut. Strunta i alla Heartless som kommer eftersom ditt träsvärd ej kan skada dem. Spring allt vad du kan upp till ön där Riku står och väntar på dig. Se filmen. Nu när du har fått Keyblade kan du skada The Heartless. Döda dom som kommer i vägen och spring sedan mot det lilla hålet som är ingången till grottan. Du kommer nu se att det har dykt upp en dörr där. Andvänd “Examine” för att öppna dörren. Se filmen med Kairi där.

Nu är det dags att slåss mot Darkside igen. Använd samma taktik som förra gången. Välj en av händerna och slå allt vad du har. Om du får ont om liv döda några av de Heartless som han tar fram för att få HP. När du har pucklat på honom tillräckligt mycket kommer han att försvinna och Sora kommer flyga in i det stora klotet.

Traverse Town

Sora kommer vakna upp i en gränd av att pluto hoppar på honom. När du kan börja röra dig så gå ut ur gränden och in genom den stora dörren där det står “Accessory shop” på. Prata med ägaren, Cid. Spara sedan vid sparningspunkten och gå ut. När du kommer ut så går du till vänster, upp för trapporna. Gå sedan igenom dörren som leder dig till Second District. Nu kommer du se en man som blir attackerad av Heartless. Röj undan alla Heartless som kommer i din väg. Nu blir det lite klurigt. Kalle och Långben kommer gå runt i Second District och leta efter Leon. Men de visar sig bara när du går in i ett annat ställe i Second District som hotellet eller Alley. Så nu blir det till att springa runt och hoppas på att Kalle och Långben ska visa sig. När du har sett dem 3 gånger så gå tillbaka till First District. Gå in i Accessory shopen, prata med Cid och spara.

När du går ut kommer det bli film och en man kommer prata till dig. Mannen är ingen annan än Leon. Leon tror inte att Sora kan skydda Keybladen och säger att han ska ge den till honom. När Sora vägrar blir det fight. Om du vinner eller förlorar kvittar Sora kommer ändå falla ihop och svimma. Men om du vinner får du 30 exp vilket är ganska bra.

Efter striden kommer det bli film och ninjan Yuffie visar sig. När Sora vaknar befinner han sig i ett rum tillsammans med Yuffie och Leon. När du kan röra dig så gå till sparningspunkten och spara. Gå sedan och prata med Leon och välj “I’m ready!” Ni kommer nu att bli attackerade av Heartless. Spring efter Leon när han springer genom Alley och spring in i Second District. Här kommer det också befinna sig en massa Heartless. Detta kan vara ett bra tillfälla att träna. Om du någonsin får lågt HP så springer du tillbaka till First District där Leon och Yuffie har drivit bort alla Heartless. När du har sparat och känner dig redo så ger du dig in i Second District igen. Strunta i alla Heartless och hoppa ner i mitten. Spring in i en gränd till vänster och fortsätt springa tills du kommer in i Third District.

Om du går framåt kommer det bli film och Kalle och Långben kommer att visa sig. Nu kommer hela Third District att spärras av så det finns inga flyktvägar. I den här striden kommer du också få hjälp av Kalle och Långben. Döda nu alla Heartless. Det kommer bli film och den riktiga bossen kommer att visa sig. En bra taktik mot denna varelse är att först ta bort hans händer, sedan hans fötter och sist gå på kroppen.

Efter striden kommer Kalle och Långben att finnas i ditt Party. När du känner dig redo är det dags att lämna Traverse Town i Långben och Kalles Gummiskepp. Gå in i knattarnas Item shop och köp nya vapen till Kalle och Långben om du har råd. När du är färdig kan du antingen gå ut genom den stora porten eller teleportera dig till Skeppet via en sparningspunkt.

Denna sida av guiden är skriven av Hityusha.