image/svg+xml Ta mig upp

Första delen

Awakening!

Välj först en svårighetsgrad som du vill ha, jag rekommenderar “Normal”. Men om du är helt övertygad om att är den ultimata oslagbara experten i detta action-rollspel eller har klarat spelet en gång redan, då kan du väl ta och försöka dig på Expert. Sen så kommer du att få välja om du vill att kontrollen ska skaka när du ser vissa filmer, blir slagen utav en fiende osv.

När du är klar med dina inställningar så kommer du att få kolla på en FWM-sekvens tillsammans med Kingdom Hearts huvudsång: “Simple and Clean [PlanitB Remix]” som sjungs utav Utada Hikaru. Direkt när du har fått kontroll över huvudkaraktären så kommer du att få lära dig grunderna på hur man styr honom. Gå framåt och tre stycken piedestaler kommer att dyka upp och du måste välja mellan Svärd, Stav eller Sköld. När du har valt ett vapen kommer du att få frågan “vilken vapen vill du bli av med” och de vapen du väljer kommer att påverka din status.

BehållaGe UppHP:MP:AP:Str:Def:
SvärdSköld182361
SvärdStav182162
SköldSvärd182344
SköldStav182154
StavSvärd183333
StavSköld183351

Marken kommer att gå sönder och du kommer att falla ner. Där så kommer du att lära dig grunden till att slåss. Sen så kommer det att komma fram några svarta monster som ser ut som myror, de kallas för “Heartless”. Döda dem och du kommer att bli insugen i ett mörker. Du kommer att komma till en rosa plattform med tre hjärtan. Där så kommer du att få lära dig hur man undersöker föremål, har sönder dem, öppnar kistor och lite om items.

När du är klar öppna dörren så kommer du att komma till ett nytt ställe. Där så kommer då att träffa Tidus (FF10) Wakka (FF10) och Selphie (FF8). De kommer att fråga frågor som kommer att påverka ditt sätt att få level up.

För att det ska vara lätt att få level upp i början, men svårt i slutet så svarar du:
Tidus – “Getting old”
Wakka – “To see rare sights”
Selphie – “Being number one”

För att du normalt ska få level upp i början och i slutet så svarar du:
Tidus – “Being different”
Wakka – “To broden my horizons”
Selphie – “Friendship”

För att det ska vara svårt att få level upp i början men lätt i slutet så svarar du:
Tidus – “Being indecisive”
Wakka – “To be strong”
Selphie – “My prize possesions”

På nästa plattform (Törnrosa) så kommer du att få slåss mot några heartless. Döda dem, det är ungefär 6 – 9 stycken. När du är klar så kommer det att komma fram en Save Point. Spara ditt spel och spring upp från den färgglada trappan som kommer att dyka upp. När du har kommit till den sista plattformen (Belle) så kommer du att få möta den första bossen Darkside.

Boss: Darkside

När du besegrat bossen så kommer du att förflyttas till verkligheten i Destinys Island.

Ovanstående del skriven av Zwantox.