image/svg+xml Ta mig upp

Fiender

Shadow
Dessa små varelser är otroligt kvicka och överraskar Sora från skuggorna när han minst anar det…

Large Body
På grund av deras stora kropp biter inte Soras anfall på dessa. Han måste därför ta sig runt dem och attackera bakifrån. Denna Heartless använder sig av sin tyngd för att attackera.

Large Bandit
Stora Heartless som liknar Large body. Dessa möter Sora på Aghrabas dammiga gator. Till skillnad från Large body har dessa Heartless förmågan att andvända eld mot Sora och hans kumpaner.

Bandit
Heartless som använder svärd för att klyva sina motståndare. Dessa energiska Heartless attackerar Sora med höga hopp och akrobatiska svärdkonster.

Shearch Ghost
En heartless som använder otroligt mörka krafter för att hindra Sora i hans väg. När denna Heartless känner sig hotad använder den teleportabla krafter för att fly undan.

Pot spider
En Heartless som har skapats av en vanlig kruka. Denna listiga varelse gömmer sig ofta bland andra krukor för att sedan attackera sin ovetande motståndare.

Barell spider
Liknar Pot Spider men denne gömmer sig i en tunna. Den springer mot sin motståndare för att sedan spränga sig själv.

Green Requiem
Denna lilla Heartless använder sig av magi. Den använder bara magier som Cure, Cura och Curaga.

Yellow Nocturne
En Heartless som använder sig av kraften från åska. Denna varelse kastar magier som Thunder eller Thundara.

Red Ophra
Som en Yellow Nocturne fast dennes element är eld. Använder magier som Fire och Fira.

Blue Rhapshody
Precis som Red Ophra och Yellow Nocturne använder den sig av magi. Fast dennes element är is. Använder sig av magier som Blizzard och Blizzara.

Air Pirate
Dessa bevingade monster stöter du först på i Neverland där de utgör rollen som kapten Hooks luft flotta. De är ganska så snabba och försöker alltid med anfall bakifrån. Se bara till att de inte får någon chans att förslytta sig.

Gargoyle
Ännu en luftburen fiende, men denna har en distans attack. De kan teleportera sig vilka gör dem till en ytterst mobil motståndare. Var uppmärksam på vart de befinner sig, hoppa, och gör ditt anfall!

Wywern
Dessa draklikande varelser väntar på sin chans att göra kraftfulla anfall ovanifrån med sina stora klor. Ett bra trick att besegra dem med är att stå en bit ifrån och andvända Strike.

Denna sida är skriven av Hityusha