image/svg+xml Ta mig upp

Övriga videos

Här är en samling videos som inte helt passar in under de andra rubrikerna.

Teknisk demo av Luminous Engine

Luminous Engine (luminous betyder skarpt lysande / skinande) är det verktyg som Square Enix byggt för att kunna skapa FFXV. Här är en ny demo av detta verktyg från oktober 2015 med fokus på hur kraftfullt det är för sömnlösa animeringar i spel.

https://www.youtube.com/watch?v=Fa1BKCjobZs

Visual Works motion capture

De som jobbar på Visual Works (dotterbolag till Square Enix) är experter på högupplöst dataanimerad film. Ni har sett deras verk i FFXIV, FFXV, och i många andra spel. Här visas scener på hur skådespelare ger liv till Noctis och de andra i FFXV.

https://www.youtube.com/watch?v=t7nYwfpfFOY

Inspirationsresa för utvecklarna

För att inspireras till rörelserna hos fienderna i spelet, och till alla miljöer, så reste flera av utvecklarna bakom spelet runt i världen. Detta är ett litet sammandrag av vad de upplevde och hur det återspeglats i spelet.

Hälsning från Avalanche Studios

Svenska Avalanche (de som gör Just Cause-spelen, också utgivna av Square Enix) har en hälsning till utvecklarna av Final Fantasy XV. Självklart hoppas vi alla att de kan hjälpa japanerna med att bygga in en ordentlig världskarta med luftskepp i spelet.

Tech Demo #2

Korta intervjuer där utvecklarna bakom spelet berättar lite om tekniken bakom (“Luminous Studio”) ett så grafiskt komplext spel. Extra intressant för dig som är intresserad av spelutveckling.

Episode Duscae – version 2.0

Visar allt nytt i den uppdatering man släppte till demot, förändringar gjorda helt baserade på alla synpunkter de fick in från sina fans.

Episode Duscae – grottan

Det finns en grotta som man kan ta sig in i när man spelar demot till FFXV. Där inne finns fullt av fiender och många väldigt bra saker att hitta. Här är ett längre klipp som visar hur denna grotta ser ut.

Tech Demo #1

Ett demo från oktober 2014 där vi får se hur FFXV har byggts upp. De visar det verktyg de byggt hela världen i och vi får se exempel på när de bygger vägar, lägger till träd, etc. Också en hel del väder och vind demonstreras, natt- och dagcykler, och ljus rent allmänt.