image/svg+xml Ta mig upp

Chocobos

Chocobos är en del av Final Fantasy XV och fungerar som vanligt som ett transportmedel motsvarande vår världs hästar. Men Chocobos kan också flyga korta sträckningar. När man hoppar med den så kan man trycka på samma knapp igen och hålla den intryckt för att saktare glida ner mot marken. Du kan också springa snabbare korta sträckningar genom en “dash”-funktion. Denna funktion använder stamina från din Chocobo. Genom att rida ofta och länge så går din Chocobo upp i level och detta ökar dess stamina, hur länge den kan glida (efter du hoppat), med mera.

Hyr en Chocobo

Du hyr Chocobos för Gil, på en Chocobo Post (som i demot), och de kan hyras i upp till 7 dagar (du betalar 50 Gil per dag). De ska följa dig så länge du har hyrt dem, även när du hoppat av. När de följt dig en stund och du inte ridit på dem så kommer de att springa iväg, men du kan fortfarande kalla på dem igen med en speciell visselpipa (denna får du automatiskt i spelet).

På videos ser det ut som fiender inte kan attackera dig då du rider. Men en Chocobo kan vägra bli riden in i ett hav av fiender och brått stoppa.

Race och uppfödning

Man kan inte, som i FF7, föda upp Chocobos. Men du kan ändra dess färger (alla i ditt lag får en egen Chocobo med egna färg-möjligheter). Du kan dock tävla med dem på olika tävlingsbanor i spelet, du finner dem på andra sidan vägen från Chocobo Ranch.