image/svg+xml Ta mig upp

Aktiviteter

Minispel kallas i FFXV för aktiviteter. Det är mindre spel inne i spelet, saker man kan göra när man inte orkar följa storyn.

Fiska

Du kan fiska i de flesta vatten i FFXV, på speciellt utmarkerade platser. Det påminner väldigt om fiskning i Zelda-spelen. Man kastar ut och använder handkontrollen för att på olika sätt lura in fisken. Man kan byta mellan olika beten, och mellan olika fiskespön. Det är ett ganska stort sidoprojekt att samla ihop alla olika redskap för att fånga de bästa fiskarna.

Fisk man fångar betygsätts, och efteråt kan man laga mat på dem när man campar. Detta ger då olika bonusar till de du spelar med.

Chocobo racing

Tävla mot folk du träffat i spelet i vanlig kapplöpning med en Chocobo. Det finns flera platser för att tävla, och olika banor på varje plats. En del av storyn innehåller dessa tävlingar. Men man kan på andra sidan vägen till Chocobo Ranch starta tävlingar närsomhelst i spelet. Bara ta dig dit och välj mellan olika typer av tävlingar.

Camping

Du campar för att gå upp i level. All EXP du tjänat in ges till dig. Du kan bara campa på utmarkerade platser i världen (se din karta). När du campar dyker ibland extrauppdrag upp, se till att fullföra dem, de är sällsynta. Du kan också slåss mot Gladiolus för att bli bättre. Innan ni lägger er vill Ignis självklart laga något gott till alla.

Matlagning

Detta är en ganska stor del i spelet. Man kan laga massa olika mat och man kan också med tiden bli bättre på det. Antingen gör man bara den mat man måste och spelar vidare, eller så kan man gå djupare in i detta och bli lite av en expert på att laga mat för att få de bästa bonusarna. Olika ingredienser (som tappas av fiender) används för att skapa olika rätter. Ignis lär sig nya recept när ni slåss mot fiender eller hittar saker ute i världen, eller smakar på ny mat. Olika maträtter ger olika bonusar till dig och dina kamrater i en längre stund efteråt, se till att få dig rätt bonus inför svårare delar i spelet.

Bilkörning

Använd din Regalia för att ta dig mellan platser i spelet. Ibland kan du snabbspola och komma fram till ditt mål omedelbart för en liten summa Gil. Ignis kör bilen normalt, och Noctis får bara köra på dagen. Han får köra på natten när han nått rätt level. Under en biltur kommer killarna prata, och ibland får de lust att stoppa på sidouppdrag, till exempel ta en kul gruppbild. Såna aktiviteter ger dig EXP.