image/svg+xml Ta mig upp

Hemligheter o tips

Här hittar du hemligheter i spelet, hur du finnar alla Minkus (för att öka din hälsa), samt andra tips och smarta trix.

Minkus: hitta alla 13

Minku nummer 1

Område: Village
Plats: När du precis lämnar staden och springer mot twinpeak, spring till vänster tills du kommer till ett träd så ser du den. Vid klippan vid Steamwood Administration.

Minku nummer 2

Område: Village
Plats: Vid klippan över Gondola Lift utanför staden, vid ingången till övre gruvan.

Minku nummer 3

Område: Källan under kyrkan
Plats: Vid källan nära där du hittar kyrk gonggongen.

Minku nummer 4

Område: Somnolent Forest
Plats: Spring igenom en hemlig trä vägg i närheten av skylten som visar vart steamwood och meandering forest ligger. I närheten av den andra bryggan.

Minku nummer 5

Område: Somnolent Forest
Plats: I mellan de två brygger vid ån. Använd water scroll för att springa dit.

Minku nummer 6

Område: Somnolent Forest
Plats: Där du hittar wind scroll statyn. Du behöver ha fire scroll aktiverat för att ta dig hit. Vägen till fire scroll platån är en liten ingång vid water scroll statyn.

Minku nummer 7

Område: Steamwood Forest
Plats: Nära wind scroll platån uppe i en klippa. Du behöver ha earth scroll aktiverad för att ta dig hit. Använd dig av earth scroll platån så att en bergsbit faller ner och försvinner så att du kan klättra upp.

Minku nummer 8

Område: Twinpeak Mountain
Plats: Spring förbi de 3 pålarna och inåt genom floden med water scroll till en plats du kan stå på. Ladda upp en ny bubbla och spring vidare innåt så hittar du den.

Minku nummer 9

Område: Twinpeak Mountain
Plats: Den är uppe på en klippa långt till vänster från memory boxen (där du utmanar Rootrick att klättra upp för en vägg). Klättra upp och dubbelhoppa ut till platsen.

Minku nummer 10

Område: Hell’s Valley
Plats: Där du slåss mot earth crest guardian Skullpion. Spring hit efter att du har besegrat honom.

Minku nummer 11

Område: Underjords sjön
Plats: Den finns på en liten kant som du hittar genom att hoppa över till den genom att snurra runt på stenen. Den ligger inne under den stora fläkten och till vänster. Du behöver ha gruvan öppnad för att ta dig hit.

Minku nummer 12

Område: Övre gruvan
Plats: När du väl hoppat ner, spring in till vänster om den döda röda myran. Du måste ha kommit så långt att du fått inträde till denna ingång över gongola lift (kapitel 5)

Minku nummer 13

Område: Övre gruvan
Plats: Den är under den avstängda vind tunneln där du kan klättra upp. Den springer runt jämte de två Cure Worms som krälar runt.

Kortspel mot Macho

Du kan spela kort vs Macho där du gissar om nästa kort kommer bli högt eller lågt. I början kostar det 100 drains och det dubblar för varje gång du vinner. Lyckas du vinna alla 10 gånger så har du tjänat ihop ungefär 100.00 drains, inte illa.

Växterna växer

Använd water scroll och skjut bubblor på Hopper eller Ice Plan så kommer de att växa i storlek.

Snabba pengar

Metod 1: Du kan om du har tur vinna massvis med drains genom att utmana Macho i hans kortspel.

Metod 2: Vid Steamwood Forest så finns det en plats där du kan springa in och hoppa upp en klippa och sedan springa in på ett rör och hitta en 500 drain. Spring ut och in från Grillin’ Village.

Metod 3: Det finns en palts inne i gruvan till höger efter att du hoppat ner vind tunneln där det ramlar ner massa maskar. Detta är lätt den bästa platsen att levla upp dina förmågor och det är ett bra sätt att tjäna pengar på.