image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 1

Chapter 1 – The Journey Begins

Skogen

Efter en liten filmsekvens så har du fått reda på att du ska skriva och hämta svärdet Lumina. Det inleder med att du måste springa genom skogen så att du kommer fram till tornet. När du väl kommer fram till tre stora stenar så ska du bara knuffa undan någon av dem. När du väl kommer fram till ett par småtorn som skjuter så får du gärna slå sönder dem eller smidigt springa förbi dem. När du väl ser någon soldat som skjuter med sin pistol så släng in fusion i dem och pressa sönder Fyrkant knappen för att få skillen gunshot. Lite senare framåt så kommer du fram till en liten flod, använd gunshot för att skjuta ner stockarna på andra sidan för att ta dig vidare fram till tornet.

Tornet

Här är det väldigt simpelt. Spring fram till de fyra stenare längs vägen och slå sönder dem en för en och tryck på knapparna, akta dig för boltarna som skjuts ner mot dig så håll dig rörlig (Bild 01). Nu så kom tornet fram och spring dig upp till tornet och undvik stenarna som rullas ner mot dig.

Inne i tornet så springer du upp för spiral trapporna, akta dig för fladdermössen som flyger ner mot dig, slåss med fusion när de närmar sig så dör de lätt. Slakta dig förbi soldaterna och spring uppåt tills Musashi kommenterar den stora stora bjällran.

Spring sedan upp till en stängd dörr vid toppen och använd gunshot för att skjuta sönder tråden som håller bjällran uppe (Bild 02). Spring in i det nyss öppna dörren så att du kan teleporteras upp till toppen.

Nu när du är i toppen av torn, fixa till dig skillen stun som fienderna har på toppen. Locka till dig en fiende nära knappen och använd stun där så att han trycker ner knappen för dig så att du kan hämta svärdet.

Spring för livet

Statyn är hack i hälen nu. Spring för livet, när du väl springer ner för väggen så hoppa när Musashi säger det. Fortsätt att sicksacka dig framåt genom skogen så klarar du det utmärkt (Bild 03).


Du ska akta dig för hans stål kula som han slänger mot dig. Spring runt och hoppa och efter stål kulan har träffat marken så får du tillfälle att attackera hans ben som slutar att pumpa ut ånga. Upprepa följande tills hans HP är 0 och du kan slänga ut han genom en vägg.

Nu så gör du följande procedur men akta när han tar en påle och slänger mot dig, va vaksam då och hoppa över den.

Det tredje och sista steget så slänger han stål kulan som vanligt och träffar även hus ibland. När han väl hoppar upp så ska du backa lite grann och när han väl landar så slår du hans mitt så mycket du kan innan han backar tillbaka eller hoppar upp ytterligare en gång.

Slut på guiden - tack för att du läste!