image/svg+xml Ta mig upp

Bossar

Här hittar du information och strategier till att besegra alla bossar i spelet.

Steam Knight


Du ska akta dig för hans stål kula som han slänger mot dig. Spring runt och hoppa och efter stål kulan har träffat marken så får du tillfälle att attackera hans ben som slutar att pumpa ut ånga. Upprepa följande tills hans HP är 0 och du kan slänga ut han genom en vägg.

Nu så gör du följande procedur men akta när han tar en påle och slänger mot dig, va vaksam då och hoppa över den.

Det tredje och sista steget så slänger han stål kulan som vanligt och träffar även hus ibland. När han väl hoppar upp så ska du backa lite grann och när han väl landar så slår du hans mitt så mycket du kan innan han backar tillbaka eller hoppar upp ytterligare en gång.

Skullpion


Attacker:
Sprutar Sand: Han tar upp sand och sprutar den runt i arenan. Går lätt att bara springa ett håll.

Attackerar kamraterna: Han hoppar upp och attackerar dom så att de blir medvetslösa. Va snabb med earth scroll attacken så att han tvingas ner.

Svansen i marken: Han drar ner svansen i marken och den åker upp där du står. Spring runt i arenan för att slippa att bli träffad för då blir du förgiftad och blir väldigt slö.

Taktik:
Försök undvika hans attacker och vänta tills dina kamrater lastar på bomber och stenar. Det är viktigt att du använder earth scroll rätt här så att de ramlar ner på han i mitten. Stenarna gör mest skada när de träffar men bomber är lika användbara. Ibland har de antidote med i korgen som de skickar över när du väl är förgiftad.

Relic Keeper


Använd water scroll hela tiden för att göra vatten-skada på den flygande elden. När han blir blå så kan du inte göra skada på honom men han kommer fortfarande att attackera dig. När du väl skjutit ut tillräckligt med vatten bubblor så ramlar han ner och är medvetslös en stund. Nu kan du välja med att göra en Lumina rotation slag som gör mycket damage eller en vanligt Lumina slag. Han är inte medvetslös länge så panik välj att panik slå honom med ett Lumina slag eller håll inne R1 (när du väl har satt igång Normal scrollen) och gör en hopp Lumina Rotation slag. Upprepa följande och så dör han snart.

Kojiro


Kojiro är en väldigt lätt fight. Han kommer hela tiden låsa in dig och skicka iväg en shockwave som du lätt kan undvika. När han väl har skickat iväg den så kan du gå nära och slå på honom. Han hoppar även ibland upp i luften och landar på en viss plats. Du kan också ta hans assimilate ability Fence och använda den mot honom.

Frost Dragon


Först så kommer du att möta han när du står på bron. När han väl flyger mot dig så ska du försöka stå lite jämte honom och skjuta med fire scroll så att han tar lite skada. Du får då efter ett tag springa vidare och får smälta ännu mer Is tappar på vägen innan du når självaste huvud fighten.

I huvudfighten så har han 3 attacker. Först så slänger han sig mot skärmen där du står och kan undvikas genom att springa runt. Sen så skjuter han ut istappar mot dig och spring runt för att undvika. Efter det så skjuter han ut en stor Is energi som är farlig och snabb men går att undvika genom att ställa dig längst uppe i en kant. Efter att han har skjutit iväg den stora Is energin så blir han trött och då får du en chans att spruta eld på honom. När han har blivit tillräckligt skadad så får du en chans att slå till på kristallen och göra skada. Upprepa följande mönster under hela fighten.

Queen Ant


Först och främst så ska du undvika hennes svans förutom om du har wind scroll aktiverad och snurrar där. Man har väldigt begränsad yta att slåss på. Hennes mage kan ibland skaka till och så kommer det ut spikar. Undvik detta genom att hoppa till en annan del av magen. Han kan ibland försöka ta tag idag och mosa till dig som kan undvikas genom att dubbel hoppa runt när hon gör sina försök. HenHon skjuter även ut gift från svansen som flyger ner mot dig så att du får försöka undvika regnen. Ibland så skjuter hon ut små slem som du ska försöka döda för att de kan ibland släppa antidote om du är förgiftad så att du blir botad. Och slutligen så har hon också en attack där hon använder händerna en hand för att slå till dig från svansen till magen. Du kan undvika detta genom att dubbelhoppa över henne och det är då du får en chans att slå till henne. Efter ett antal slag då blir hon galen och använd wind scroll för att sväva till svansen och slå till kristallen. Det blir ständigt svårare och snabbare så det gäller att hålla koll på henne.

Ben


Han flyger runt och slänger ut bomber som senare sprängs upp. De allra sista bomberna hamnar alltid i mitten och du kan efter att några sprängts upp springa ut till någon kant och vänta tills att de sista sprängs. Då landar han och skjuter ut någonting som du lätt kan dubbelhoppa. Medans du dubbelhoppar kan du göra en Rumparoni attack och sedan springa undan när han gör sin Yx attack. Efter hans yx attack så har du tid från att han flyger upp igen göra en ny rumparoni attack om man är snabb nog. Följ detta mönster så blir han besegrad tillslut.

Ed


Han är en lätt boss och kommer under fighten att ladda upp och skjuta ut en stråle. Denna kan du genom att springa iväg ifrån eller dubbelhoppa över undvika lätt. Efter det så kommer Ed att vara trött och då får du en chans att slå till honom. Efter det så kommer han teleportera sig själv till två platser i rummet och slänga ut studsande eld bomber. Dessa är väldigt lätta att undvika när de sprängs. Fortsätt mönstret så stammar han nog inte mycket mera.

Topo


I denna fight så utmanar Topo dig i att dansa istället för att slåss. Hon kommer först visa stegen innan själva dansen börjar. Det gäller att du är varken för seg eller för snabb. Har du rätt tempo och rätt danssteg så går du vidare till nästa låt men om du misslyckats så kommer du att blåsas in i ett elektrisk vibb bakom dig så att du förlorar lite hp. Det går snabbare och snabbare för varje låt och dansstegen står här nere.

Dans 1:

Dans 2:

Dans 3:

Tower of Death


En väldigt skum boss fight. När du väl går in i rummet så kommer wind scroll att automatisk aktivera och du kommer flyga. Det gäller att du i denna fight flyger upp de olika våningarna och leta efter Gröna öppna ögon och slå på dem. Med X knappen så stiger du uppåt och du får lära dig genom att släppa X knappen ibland att försöka hålla dig i rätt kurs för där du vill vara.

Han har ett par olika attacker som bör undvikas, den första är att han drar ut väggar och de snurrar runt på olika plan och olika håll. Här gäller det att du bestämt väljer det plan du ska söka efter och försök undvika väggarna. Den andra attacken är som den första fast att på vissa delar av väggarna så skjuter han ut elektriska vibbar. De byter ständigt position på tornet och det gäller att se upp och tima rätt. Den sista attacken använder han endast vid slutet när han börjar få lågt med hp. Han öppnar ögon runt hela tornet och kommer efter ett tag att skjuta ut någon laser som skadar dig och gör att du flyger tvärtemot din kontroll ett tag. Här gäller det att du letar upp ett stängt öga för det är den enda platsen som det är säkert.

Wizard of Darkness


Det är inte mycket man kan tipsa på här egentligen men det är ändå så en del av den sista fighten. Här gäller det att du bara springer iväg från honom innan all mark du står på kollapsar och försvinner. Hoppa i alla branta backar.

Dark Lumina (1:a)


En jobbig fight men kan lätt bemästras.

Attacker:
Grab: När du är för nära hans högra arm (i ditt synfält till vänster om honom) så tar han tag i dig och börjar gnaga på dig sen så slänger han iväg dig.

Tailrotation: När du är för nära hans vänstra arm/bakre del (i ditt synfält till höger/bakom om honom) eller bakom honom så snurrar han runt med svansen som går att undvika genom att dubbelhoppa.

Eldbollar: Efter att du slagit han tillräckligt skjuter han ut eld bollar som går att undvika genom att stå lite längre bak sedan springa framåt.

Shockwave: Han skjuter ut ett par shockwaves som du måste dubbelhoppa.

De första attackerna gör han när han går löst och de andra två gör han när han blivit tillräckligt skadad och kommer bli temporärt attack bar för att förlora hp.

Den lättaste taktiken är att springa nära hans mitt och hoppa ut till vänster arm så att han gör en grab men missar dig, när han väl missar dig så får du en chans att slå till den kristallen han har på pannan så att han gör sig redo för de två sista attackerna. Försök hålla dig på hans vänstra sida hela tiden och upprepa följande procedur. Hans kristall i pannan går från blå till rosa till röd och när den väl är röd så gör han sina två sista attacker. Efter att du undvikit hans två sista attacker så får du en chans att göra skada på honom. Spring fram och gör ett vanligt Lumina slag sen så behöver du bara upprepa proceduren.

Dark Lumina (2:a)


Här så har han 7 olika steg som han följer som jag snart ska förklara. Men vi börjar med basics. Efter att han gjort ett visst steg så får du en chans att slänga in fusion i honom och sedan trycka sönder fyrkant knappen tills du får en chans att slå på kristallen. Efter att du slagit till honom så kommer du sugas in till honom och du måste genast använda wind scroll för att inte blåsas in i honom.

Färger (steg/lägen):
Röd: Eld-regn
Detta är väldigt lätt att undvika. Du ser tydligt skuggor på marken var de kommer att landa så det gäller bara att springa runt och hitta säkra platser.

Lila: Shockwaves
Han skjuter ut några svärd shockwaves och det gäller att du dubbelhoppar över dem.

Grön: Storm attack
Dra igång wind scroll för annars kommer du att blåsas ut från tornet.

Ljusblå: Kloner
Detta är det svåraste att undvika, han kommer att dela upp sig i några kloner runt dig och springa rakt mot dig i en linje. Du kan med dubbelhopp undvika dessa kloner när de löper mot dig men är väldigt svårt.

Gul: Eld shockwaves
Han sprutar ut stora eld shockwaves och du måste dubbel hoppa över dem för annars så slängs du ut från tornet.

Mörkblå: Stora regndroppar
Det faller stora regndroppar från himlen som delar sig när den når marken till flera små droppar. Går undvika genom att springa runt på platån.

Han följer hela tiden samma mönster så efter att han är mörk blå så kommer han att gå till röd färgad och börja om.