image/svg+xml Ta mig upp

Fusk

Här är hörnan för alla som kört fast totalt och behöver lite extra hjälp, nämligen av fusk. Det finns inte så många fusk i något FF, samma gäller detta. Men det finns en lucka i koden som man gladeligen kan utnyttja för att enklare bli starkare!

Level Up!

Detta fusk kan användas på de flesta stats: Magier, vapen, styrka osv. Det funkar dock ej på HP eller MP. Hur gör man då? Jo, du väljer ditt kommando (magi eller strid) så blir det nästes tur (förutsatt att det inte var sista gubben, för de kan aldrig utnyttja denna miss). Tryck då Cirkel så du får göra om det du nyss gjort. Gör detta ungefär 100 gånger så går dina aktuella stats upp en level. De kan dock bara gå upp en level per strid och måste komma ur striden levande för att få poängen. På detta sätt kan du på sexton strider få de starkaste magierna! Visst, det tar tid att upprepa hundra gånger, men får du in en bra rytm så kan det ta 2-3 minuter bara, per gubbe då.

En annan grej, just med magier, är att man får 1-4 poäng första gången, sen resterande bara 1. Du kan därför gå igenom alla dina magier och välja dem en enda gång. Sen avsluta striden så får alla dina magier 1-4 poäng. Detta är också tidsödande men är bra om du ska levla upp flera magier.

Mer HP & MP!

Detta är dock inget fusk men ett värdefullt knep. När du kommer till Mysidia så kommer du åt magin Swap. Har du Ultima-magin så åk in i Semitt Falls, annars utanför Altair. Här ska du köra Swap på Goblin så får du 0 MP och väldigt lite HP. Döda sen fienden och överlev striden så kommer massor av Stats för den gubben att stiga. De kan dock bara stiga en gång per strid. Utrusta alla med Swap. Sen bör du snabbt rusa till ett Inn och betala dyra pengar för att helas. Ni kan även slå varandra eller köra Osmose för att gå upp.

Swap-tricket!

Här får du använda magin du använde förut, men nu bör den vara på betydligt högre level! Du kan nämligen använda denna magi på ett flertal bossar. Se till att din svagaste gubbe kastar Swap på bossen så ska dina starka enkelt kunna slå ner bossen. Detta funkar dock inte på alla bossar, men ett flertal.

Billigare Inn!

Kostnaden i ett Inn räknas på 1 Gil för varje MP och 1 Gil för fyra HP. Därför gör du en bra affär i att köra lite Cure på dina kompisar innan du betalar, för att sänka priset. Hela dock inte i onödan för MP är dyrare än HP att hela. Samtidigt går ju din Cure-magi upp i level!

Sista bossen hatar Blood Sword!

Det finns två Blood Sword i spelet, jag har hittat en på näst sista våningen i källaren på Castle Fynn. Detta vapen är extremt dåligt, men några är allergiska mot det, bland annat sista bossen! Du kan därför göra massiv skada med ett, eller två, sådana svärd. Jag har hört om folk som gjort nära 20.000 i skada (fast man ser bara 9.999 på skärmen)!