image/svg+xml Ta mig upp

Emperor (2:a)

HP: 10 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Emperor (2:a)

Oj då, denna boss står emot alla magier (utom attackmagier som Fire etc) och helas av flera andra som till exempel Swap.

Du bör ha spelets bästa vapen och utrustning, du kan nu använda Blood Sword om du har nåt/några med din starkaste gubbe. Magier som Flare, Holy och Ultima bör ligga över level 10 för att orsaka stor skada. De som inte kastar magier får slåss, någon bör hela alla (helst med Cure level 16).

Alla bör ha 1-2 Elixir utrustade för de behövs då HP eller MP går i botten. Tänk på att attackmagier går före helning, använd helst Elixir.

Kejsarens attacker är många, de flesta är inte så farliga: Flare 500-1000 på en gubbe, Starfall 200-500 på alla osv. Han kastar också många statusattacker på er. Farligast är dock hans slag, de kan göra allt från 1000 till 5000 i skada, och 60% av den skadan helar hans HP! Så därför är sköldar ett måste, starka sköldar, gärna på hög level, för då slipper ni skadan + hans helning. Era vapenfärdigheter för era vapentyper bör också ligga på topp.

Masamune finns i detta slott, det bör Firion ha. Excalibur får du av mamman i Deist om du nämner Dragoon för henne, detta svärd ska Leon ha. För övrigt tappar drakarna massor av Dragon-utrustning, de är bra. Även Ribbon är smart att ha.