Bossar

Detta är tips till spelets alla bossar och hur man besegrar dem.

Sergeant

HP: 140

Försök ha level fyra på dina vapen du använder och på sköldarna. Kasta Blink och Shield på alla med Mindu (marker en kompis och tryck höger för att kasta på alla). Var beredd med Life och veva annars på med vanliga slag.

Adamantoise

HP: 450

Låt Josef attacker, se till att hålla honom vid liv. Kasta svartmagier med de andra (Fire, Ice etc) på bossen. Är han för svår så får du försöka att öka dina värden lite innan striden.

Borghen

HP: ?

Se till att ha fullt liv innan striden. Var beredd på att hela er mycket och anfall annars. Denna strid borde inte vara allt för besvärlig.

Shrieker

HP: 540

Här är det slag som gäller. Han är rätt jobbig och kör i början 3-4 jobbiga magier på alla innan han går över på slag. Slagen är rätt enkla att undvika om dina gubbar är bra. Hela er mycket och ska ni kasta magier på honom så kasta inte Ice (hur logiskt det än vore) då detta helar honom. Kasta gärna Shell på alla i början, försök att ha skaffat Ancient Sword och hugg honom med.

Pirates x 8 (HP: ?)

Vanliga slag räcker lätt för denna enkla match.

Chimera x 1-4 (HP: 640)

Denna boss kan vara svår. Mitt tips är att är du klen så spara i Memo File innan bossen och starta om tills du bara möter en eller två stycken. Använd alla starka vapen du hittat, Life, Cure och liknande. Allas HP bör vara minst 400.

Lamia Queen

HP: 1290

I denna strid ska du se till att ta bort allas vapen (ja det är sant) men inte på en av dem. Den med mest HP (oftast Gus) ska ha ett vapen och en sköld. Ställ denne i främre raden (med Formation i menyn), de andra i den bakre. De andra får inte ha vapen på sig, möjligen sköldar. Den längst fram bör ha runt 800 HP, de andra över 400-600. Låt den längst fram slå på med vanliga slag ända tills bossen kastar Blink på sig själv. Kör då magier. De andra får kasta sina starkaste magier mot bossen. Dock behöver den främre krigaren lite Blink, Sheild och Cure på sig då och då. Denna strid är svår men det handlar mest om att följa denna taktik och att ha starka magier (samt mycket HP såklart).

Behemoth

HP: ?

Det är bara att slå på. Efter förra bossen så borde detta gå ganska enkelt, glöm dock inte att utrusta alla era vapen först. Skulle Gordon dö så är det ingen förlust, återuppliva honom om du vill.

Gottos

HP: 2000

Här räcker det med vanliga slag. Striden är rätt enkelt men han kan dock skada er rätt rejält. Har du dåligt med HP eller inte hinner hela i tid så kan denna boss ställa till trubbel.

Big/Dual? Horn

HP: 1140

Såna här har du säkert redan slaktat ett antal av utanför Mysidia (om du varit där). Vanliga slak ska räcka, passa dig dock för stor skada är att vänta!

Barrel Worm

HP: 2000

Denna strid är som de flesta av de senaste. Slå på som vanligt men var noga med att hela er om skadan blir för stor.

Fire Gigas

HP: 1800

En boss som är enkel om du har så mycket Ice-utrustning som möjligt. Här är det slag och magier som gäller, det du är bäst på.

Ice Gigas

HP: 2000

Samma som för Fire Gigas, men här bör ni vara utrustade med alla Fire-saker för optimalt skydd och skada.

Bolt Gigas

HP: 2500

Denna boss är annorlunda, och svårare. Han kan skada er med 1000-1500 per slag, era slag kan göra 0! Hela massor, kasta gärna sheild eller/och Blink. De som lyckas göra skada får fortsätta så, andra får kasta starka magier.

Emperor

HP: 1290

Han vaktas av ett antal fiender men du kan nog rätt enkelt slå ut dem. Eller så kan du kasta lite magier på honom, eller både och, samtidigt. Han är extremt klen och dör enkelt.

Emperor

HP: 10 000

Oj då, denna boss står emot alla magier (utom attackmagier som Fire etc) och helas av flera andra som till exempel Swap. Du bör ha spelets bästa vapen och utrustning, du kan nu använda Blood Sword om du har nåt/några med din starkaste gubbe. Magier som Flare, Holy och Ultima bör ligga över level 10 för att orsaka stor skada. De som inte kastar magier får slåss, någon bör hela (helst med Cure level 16) alla. Alla bör ha 1-2 Elixir utrustade för de behövs då HP eller MP går i botten. Tänk på att attackmagier går före helning, använd helst Elixir. Kejsarens attacker är många, de flesta är inte så farliga: Flare 500-1000 på en gubbe, Starfall 200-500 på alla osv. Han kastar också många statusattacker på er. Farligast är dock hans slag, de kan göra allt från 1000 till 5000 i skada, och 60% av den skadan helar hans HP!!! Så därför är sköldar ett måste, starka sköldar, gärna på hög level, för då slipper ni skadan + hans helning. Era vapenfärdigheter för era vapentyper bör också ligga på topp.

Masamune finns i detta slott, det bör Firion ha. Excalibur får du av mamman i Deist om du nämner Dragoon för henne, detta svärd ska Leon ha. För övrigt tappar drakarna massor av Dragon-utrustning. De är bra. Även Ribbon är smart att ha.