image/svg+xml Ta mig upp

Platser

Tipa

Tipa är den lilla staden som resan avgår ifrån. Det är en lugn liten by där de fyra stammarna lever i harmoni utan några hinder förutom deras stora fruktan för Miasman. Tipa är den perfekta platsen för att odla frukt och grönsaker vilket uppskattas stort av Clavats.

Marr’s pass

Marrs pass ligger i en dal omgiven av berg. På grund av att Marrs pass är lite större än Tipa har den en större Myhrr-kristall för att skydda staden mot Miasman. Många Lilties har sin boplats i staden. Det är många av dom som jobbar i smedjor på grund av att de lätt kan hämta resurser från bergen.

Allfitaria

Artilla är en väldigt stor stad och också hemmet till landets kung och prinsessa. Artillas gator är fyllda av försäljare av olika slag vilket gör den till den självklara platsen om man vill köpa något. Artillas Myhrr-kristall är mer än dubbelt så stor som Marrs. Selkies är inte särskilt vanliga i denna stad då den är bevakad av ständigt patrullerande vakter.

Goblin Wall

En gruva där Lilties hämtade material till att bygga sina vapen med. Detta gjordes dock bara under deras storhetstid.

Fields of Fum

Ännu än stor stad skyddad av en enorm Myhrr-kristall. Denna stads passion består främst på jordbruk, djurslakt och fiske. Staden är ganska avskuren från grannsträderna. Det är inte så många människor som vågar sig hit, Miasmaströmmen hindrar många från att ens våga tänka tanken. I staden finns det mycket Selkies som kommer förbi och säljer saker som de har stulit från någon på landsbygden.

Tida

En gång i tiden var Tida den platsen som solen lyste mest på. Tidas befolkning väntade tålmodigt på att deras karavan skulle återvända. Dagarna gick men deras karavan återvände aldrig. Till slut tog den sista Myhrr slut i deras kristall och miasman svalde byn. Nu är staden besökt av de odrägligaste av monster. Det sägs även att befolkningens hopp gav liv åt ett fruktansvärt odjur.

Mooschet’s manor

När Mooschet och hans fru vaknade och fann att deras middag inte var serverad fylldes de av raseri. De har nu stängt in sig i varsitt rum i väntan på att dess “personal”, dvs. alla små Tonberrys ska laga middagen åt dem. För att locka ut dem måste du söka igenom varje rum i herrgården, och besegra varenda Tonberry i hela huset. När du har gjort detta kan du höra med trollen vad Mooschet och hans älskling föreslår…

Bella River Path

Denna stig var en gång en stor öppen plats med dess små åar rinnande i en lugn harmoni. Men nuförtiden har en hop vättar tagigt över floden och befolkar nu dess stränder. Detta är den första platsen vår karavan kommer till i sökandet efter Myhrr.

Texten på denna sida är skriven av Hityusha och uppdaterad av Sir_Fratleay.