image/svg+xml Ta mig upp
09 Jun 2015

Final Fantasy Crystal Chronicles

Spelet börjar i en stad som heter Tipa. Man kan välja bland fyra klaner; Selkie, Clavat, Lilty och Yuke. De är olika bra på olika saker, tillexempel att Yukes är bättre på magi än de andra.

Miasma är en form av gas eller dimma som har en tendens att döda det goda i världen (vad annars?). Folket blev dock trötta på detta och upptäckte en kristall, kristallen är fylld med en slags vätska eller ett slags vatten som kallas för Myhrr. Det trevliga med Myhrr är att de håller Miasman borta, därför brukar man ha en liten sten med Myhrr runt halsen när man är ute och spatserar. Städerna brukar oftast ha stora kristaller med Myhrr, placerade centralt. Nackdelen med Myhrr-vattnet är att det går ut efter något år. Därför finns det karavaner vars uppgift är att knalla ut i världen för att söka Myhrr, dra hem med vattnet och fylla på kristallerna. Och du ska självklart vara ledaren i en av Karavanerna.

När man kopplar ihop sitt Game Boy Advance med Nintendo Gamecube så aktiverar man flerspelarläget (upp till fyra spelare), i detta läge kan man även låsa upp hemligheter och minispel.