27 Maj 2015

Välkommen till Kingdom Hearts

Spelet handlar om en 14-årig grabb vid namn Sora som befinner sig på en tropisk ö som kallas för “Destiny Island.” Där bor han med sina bästa vänner, en 15-årig grabb vid namn Riku, en rival och sedan länge en god vän till Sora, och sedan kärleksobjektet Kairi som de båda har ögonen på. Förutom denna trio finns det flera välkända FF-karaktärer.

Sora och hans två vänner har stora planer för att kunna, med hjälp av en flotte, ta sig ifrån ön och hitta Kairis hem som hon har glömt bort. Men dagen innan sjösättningen drömmer Sora en mysko dröm om skuggfigurer som hotar att förstöra ön han bor på. Och nästa kväll blir drömmen verklighet. En storm lägger sig över ön och Sora blir separerad från sina vänner och vaknar sedan upp i en stad som heter Traverse Town.

Här möter han sedan två nya karaktärer, viktiga karaktärer som han kommer att spendera resten av sin långa resa med. Självklart är dessa karaktärer inga andra än Kalle Anka och Långben. De söker efter deras bortsprungne kung, Musse Pigg. Med ett mystiskt vapen kallat “Keyblade,” får du i uppdrag att utrota de s.k Heartless och Disney-ondingar som har blivit förblindade av “The Heartless.” Dessa ondingar har i uppdrag att hitta och fånga in sju utvalda “prinsessor” som besitter renheten och kraften att öppna den hemliga porten till det ultimata mörkret. Självklart ska du förhindra att detta händer.

Navigation: