Nu har jag sovit på saken flera nätter och sen återkommit till designutkastet jag gjorde till en framtida ny TopNav. Och flera saker har fått ändrats. Det gav ett lite för grötigt intryck och det känns inte bra.

För att friska upp era minnen så såg det ut såhär förra veckan:

topnav-skiss-(2015-08-19)

Flera detaljer i denna skiss är så klart bara test, så det är svårt att komma undan denna gröt. Men en del kan göras, och har nu gjorts. Detta är det senaste utkastet, en med “Fler spelguider”-menyn utvecklad och en utan.

topnav-skiss-(2015-08-25)---expanded topnav-skiss-(2015-08-25)

Den grå bakgrunden runt bilden på Noctis (och hela bilden med Noctis) är bara platshållare för mig för att jag ska se hur brett jag designar i förhållande till hur bred sajten är idag. Likaså de pixelmått jag lagt nere i högra hörnet.

Den största sak jag tagit tag i nu är “menyn” med sociala media-knappar/länkar. Den gjorde allt grötigt där under Community-menyn (som expanderar vid klick och visar login-formuläret). Den ligger nu till höger på sidan av menyn med alla spelguider. Inte helt perfekt, men i vartfall bättre. Föredrar att kunna ha en beskrivande text till alla ikoner, men det får inte plats nu, men vi får se om jag kommer på nån ny bätte lösning.

Dessutom böt jag plats på länkarna till andra avdelningar på FFU (startsidan med spelnyheter, samt vår FAQ med supportfunktion) och den så kallade “News tickern”. Det känns bättre att ha sajtlänkarna närmare logon, samtidigt får nyhets-tickern en väldigt central placering, och det känns som det funkar mycket bättre än jag trodde först.

Annars så har dessa saker ändrats:

  • Sub-titel till FFU är nu skrivet i vitt.
  • Länkarna till “Community” och “Guider” är borttagna, möjligt de ska visas till höger om de andra sajtlänkarna när man har väldigt stor skärm.
  • Nyhetstickern visar en uppdatering från en av guide-sajterna.
  • Ljusare skugga (och svart istället för blå) på “Fler spelguider”-dropdownen, dessutom är den mindre 3D och skuggig.
  • I Community-boxen så är all text nu grå och länkar orange, gillade hur det funkade med den mörkgrå bakgrunden.
  • Community-boxen är nu lite mörkare, och den övre färgade ramen lite ljusare.
  • Mer luft generellt i Community-boxen (som också blivit större).
  • Vertikal skiljelinje mellan alla FF-spel och de andra länkarna.
  • FFXVI borttaget från spelmenyn, det var ändå bara en test. När det spelet blir aktuellt så får “Bravely Default” och “Chrono Trigger” (allt som inte tillhör grundserien i FF-serien) stryka på foten. Hoppas bygga automatik på detta.